Pakistanac koji je silovao mlade Britanke ne želi deportaciju: "Moj sin treba uzor"

Foto: Greater Manchester Police

ADIL KHAN, 51-godišnji član zloglasne bande Rochdale koja je silovala tinejdžerice i trgovala njima, rekao je sucu da ga ne treba deportirati iz Velike Britanije u Pakistan jer je njegovom sinu potreban uzor. Osim za Khana, deportacija se razmatra i za drugog člana bande, 52-godišnjeg Qaria Abdula Raufa, piše Sky News.

Riječ je o slučajevima seksualnog zlostavljanja i trgovanja tinejdžericama, o čemu je javnost više saznala u travnju ove godine. Banda od devet muških članova djevojčicama je od 2008. davala drogu i alkohol, grupno ih silovala i podvodila.

Zlostavljali 47 žena

Policija je navela da je banda zlostavljala 47 djevojaka, a stanovnici Rochdalea još uvijek su ljuti što nitko od muškaraca nije deportiran.

Tri žene koje su bande silovale i zlostavljale dobile su odštetu i ispriku policije zbog propusta tijekom istrage njihovog slučaja. Mete bande bile su uglavnom bijele djevojčice iz radničke klase. 

Khan i Rauf trebali bi biti deportirani u Pakistan nakon što su osuđeni u svibnju 2012. godine. Otkako su pušteni iz zatvora, pravnim putem su odlučili izbjeći deportaciju iz Ujedinjenog Kraljevstva nakon što im je oduzeto britansko državljanstvo. 

Djevojčica od 13 godina ostala trudna s Khanom

Muškarci tvrde da bi se deportacijom prekršila njihova ljudska prava. Jučer, na Khanovom posljednjem ročištu, sudac je pitao kako bi na njegovog sina utjecala njegova deportacija u Pakistan. 

"Kao što znate, očinska figura je vrlo važna u svakoj kulturi u svijetu. Otac je uzor djetetu i pomaže mu razlikovati dobro od zla", rekao je Khan na ročištu te dodao da ga njegova obitelj u Pakistanu ne želi primiti.

Djevojčica stara 13 godina ostala je trudna s Khanom. Djevojčici od 15 godina je prijetio nasiljem ako ne pristane spavati s drugim muškarcima. Otac petero djece Qari Abdul Rauf također je trgovao 15-godišnjakinjom te ju je svojim taksijem vozio do osamljenih područja. Ondje bi je silovao s drugim muškarcima.

Ovaj tjedan se otkrilo da je vođa bande Rochdale Shabir Ahmed nekad radio kao službenik za socijalna prava u savjetovalištu Oldham. On se trenutačno nalazi u zatvoru, gdje služi kaznu od 22 godine. Khanovo i Raufovo saslušanje protiv deportacije odgođeno je za danas.

Pročitajte više