Pakistanski ministar pozvao otmičare da u roku od 48 sati oslobode otetog 5-godišnjeg Britanca

FEDERALNI ministar unutarnjih poslova Pakistana Rehman Malik uputio je danas putem pakistanskih medija poziv otmičarima da u roku od 48 sati oslobode 5-godišnjeg britanskog dječaka Sahila Naqasha, koji je otet prošloga četvrtka, prenosi list Pakistan News.

Ministar Malik je tijekom posjete kući iz koje je dječak otet izrazio nadu da će mališan uskoro biti pušten, te da će se to dogoditi u narednih nekoliko dana.

Sahila, koji ima britansko državljanstvo i sa roditeljima živi u Engleskoj, protekloga su tjedna ugrabili nepoznati maskirani napadači koji su, naoružani puškama i ručni bombama, upali u kuću njegove bake u Pakistanu u kojoj je provodio praznike.

Policija je kratko nakon otmice objavila kako opravdano sumnja da je u otmicu umiješan netko iz šire obitelji malog Sahila tko je mogao imati informacije o navikama obitelji. Za njegovu je otkupninu zatražen iznos od 100.000 funti.

Majka je u nekoliko navrata u emocionalno nabijenim porukama putem lokalne televizije zatražila od otmičara da puste njezinog sina, tvrdeći kako njezina obitelj ne može platiti traženu otkupninu.

U slučaj, koji je zainteresirao sve britanske i pakistanske medije, umiješao se i pakistanski premijer Syed Yousuf Raza Gilani, koji je telefonski razgovarao sa roditeljima malog Sahila, uvjerivši ih kako pakistanska vlada radi sve kako bi oslobodila dječaka iz ruku otmičara.

Pročitajte više