Izrael bombardirao središnju Gazu. Huti: Pojačat ćemo napade u Crvenom moru

Foto: EPA

Najmanje 23 Palestinaca je ubijeno danas u izraelskom bombardiranju kuća u središnjoj Gazi, priopćilo je ministarstvo zdravstva enklave.

Ministarstvo je također izvijestilo da su izraelske snage danas izvršile raciju zdravstvenog kompleksa Nasser, najveću funkcionalnu bolnicu u Gazi, kratko nakon što su se iz nje povukli.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kaže da je bolnica u Khanu Younisu, druga najveća u Gazi i ključna za oštećene zdravstvene službe toga područja, prestala je raditi prošli tjedan nakon jednotjedne izraelske opsade praćene racijom.

Izrael: Presreli smo balistički projektil dugog dometa na području Crvenog mora

Istovremeno, izraelska vojska rekla je da je danas njezin obrambeni sustav "Arrow" presreo balistički projektil dugog dometa na području Crvenog mora nakon što su se sirene oglasile u južnom gradu Eilatu.

Vojska je rekla da je meta presretena "izvan granica države Izrael." Eilat, odmorište na Crvenom moru, meta je jemenskih hutista koji također ometaju trgovinske rute svojim napadima na trgovačke brodove, u znak potpore Hamasu u ratu s Izraelom u Gazi.

Huti: Pojačat ćemo napade na brodove u Crvenom moru

Huti su preuzeli odgovornost za napad na Eilat balističkim projektilima, kao i za napad na britanski trgovački brod te napad bespilotnom letjelicom na američki razarač u četvrtak.

Priopćenje predstavnika Huta na društvenoj mreži X došlo je kratko nakon što je čelnik skupine rekao da će pojačati napade na brodove u Crvenom moru i drugim vodama, uključujući novim "podmorničkim oružjem."

"Operacije u Crvenom i Arapskom moru, tjesnacu Bab al-Mandab i Adenskom zaljevu nastavljaju se, eskaliraju, učinkovito", rekao je Abdul Malik al-Houthi u televizijskom govoru. Nije iznio detalje o podmorničkom oružju.

Pročitajte više