Palestinci osudili samoubilački atentat, Sharon najavio nastavak borbe protiv terorizma

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon izjavio je u srijedu, nakon samoubilačkog atentata u kojemu je uz Palestinku samoubojicu poginula jedna, a ranjeno više osoba, da će njegova zemlja nastaviti borbu protiv "terorizma, dok je Palestinska samouprava osudila taj čin i odbacila "svaki napad uperen protiv palestinskih i izraelskih civila".

"Ovo je težak atentat koji nas tjera da nastavimo borbu protiv terorizma. Nema nagodbe s terorizmom", kazao je Sharon u razgovoru za javnu televiziju.

"Spriječili smo mnoge atentate. Nažalost, to nije uvijek slučaj", dodao je.

"Nasilje se neće prekinuti sve dok traje izraelska okupacija palestinskog područja", kazao je za AFP palestinski ministar zadužen za pregovore Saeb Erakat, dodavši da "poziva američkog predsjednika Busha i Kvartet (SAD, EU, UN i Rusiju) da omoguće primjenu mirovnih smjernica", najnovijeg međunarodnog mirovnog plana za izraelsko-palestinski sukob.

Odgovornost za samoubilački napad u istočnom Jeruzalemu koji je Izrael pripojio, preuzele su Brigade mučenika Al-Aqse, naoružana skupina povezana s Fatahom, pokretom palestinskog čelnika Jasera Arafata.

(Hina) xvrad ydgk

Pročitajte više