Palestinci oteli dvoje stranaca, kamenovali ured EU i njemački kulturni centar

PALESTINSKE snage sigurnosti i očevici objavili su da su nepoznati militanti u subotu ujutro oteli dvoje stranaca u pojasu Gaze, a istodobno su u istom području znak prosvjeda protiv objave karikatura proroka Muhameda kamenovani ured EU i njemački kulturni centar.

Njemačka novinska agencija dpa prenosi da je napadnuto dvoje Poljaka, muškarac i njegova supruga u jednoj od glavnih ulica Gaze. Oboje su odvedeni u nepoznatom pravcu.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za otmicu, no vjeruje se da je ona povezana s objavom karikature proroka Muhameda u europskim novinama, prenosi dpa.

Nepotvrđena izvješća govore o otmici još jednog stranca u gradu Rafahu na jugu pojasa Gaze, no pojedinosti zasad nisu poznate.

Istovremeno, agencija AP objavila je da je dvadesetak Palestinaca provalilo u Njemački kulturni centar u Gazi, razbijajući prozore i vrata u znak prosvjeda protiv karikature proroka Muhameda.

U istoj ulici 30-tak Palestinaca bacalo je kamenje na zgradu Europske komisije, također prosvjedujući tim povodom.

Karikature, koje su izazvale bijes muslimana diljem svijeta, najprije su objavljene u Danskoj, a potom u drugim europskim novinama.

Pročitajte više