Pametno o Oparinoj šutnji nakon Kerumovog divljanja: "Najvažnije je zadržati fotelju"

Foto, Screenshot: Pixsell/Duško Marušić, Dalmatinski portal

DAN nakon teškog incidenta u vijećnici splitske gradske uprave i gotovo pa fizičkog nasrtaja Željka Keruma na HSLS-ovca Tonća Blaževića, vijećnici stranke Pametno oštro su osudili ponašanje predsjednika Hrvatske građanske stranke, ali i njegove desne ruke, predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova koji nije izrekao opomenu, već samo odredio petominutnu stanku. 

"To je teška povreda institucije kojoj je na čelu, uvreda građana i nas vijećnika. Upravo je to ono protiv čega se mi borimo u politici, da je predsjednik Vijeća čovjek o kojem DORH vodi istragu, koji ne želi osuditi ponašanje svog šefa jer ga je doveo na tu poziciju. Pa jednom netko mora reći dosta je, dosta je rodijačkih i stranačkih povlastica, dosta je korupcije i kriminala u politici", kaže Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

>> Kerum nasrnuo na vijećnika, umalo se potukli: "Majmune glupi, nokautirat ću te"

>> VIDEO Pogledajte kako je Kerum napao vijećnika: "Jeba ti pas mater smrdljivu, majmune"
 
>> Vijećnik na kojeg je nasrnuo Kerum: "Da je uspio doći do mene, vidjeli biste..."

"Opara nije iznenadio"

Jakov Prkić koji se jučer bio razočaran blagom reakcijom predsjednika Šundova i u znak prosvjeda napustio je vijećnicu, smatra da ovakvi incidenti štete ugledu Gradskog vijeća i Grada Splita.

"Mi svi, bez iznimke, moramo osuđivati ovakvu vrst ponašanja", zaključio je Prkić.

Pametno nije iznenađeno nedostatkom reakcije gradonačelnika Opare.

"Najvažnije je zadržati fotelju, i to izgleda po svaku cijenu. Od naših brojnih prijedloga za proračun, stranci Pametno usvojen je tek jedan, onaj o informatizaciji rada Gradskog vijeća. Oni o povećanju kapaciteta skloništa za žene žrtve nasilja, smanjenje cijene cjelodnevnog boravka u školama, kupnji mjerne postaje na Karepovcu i drugi nisu pošteno ni razmotreni", navode u stranci Pametno.

"Na naš prijedlog da se u škole uvede građanski odgoj negativno su reagirali ne samo vladajući, nego i Most. Uskomešali su se jer našoj djeci ne treba građanski odgoj u školama? Sada smo srednji u Europi, a to i nas dodatno unazadilo?! Pa tko to pristaje na osrednjost, bez ambicije za boljim? Ponovno se vidjelo kome nije do obrazovanih i aktivnih građana", komentirala je Puljak. 

Pročitajte više