Pametno predstavilo nove članove, među njima su Ivana Milas Klarić i Lana Pavić

Foto: Pametno

STRANKA Pametno je nedavno napustila tzv. Amsterdamsku koaliciju i pregovore o zajedničkom izlasku na izbore jer, kako kažu, financijsko-interesna suradnja političara i privatnih poduzetnika nije prihvatljiva za Pametno.

Danas su u novim prostorijama predstavili svoje nove ljude, među kojima su Ivana Milas Klarić, Lana Pavić i brojni drugi.

"Već duže vremena Hrvatska ne ide u smjeru kojem je mogla i trebala ići. Želim liberalnu, modernu, ekonomski uspješnu Hrvatsku, koja svojim građanima osigurava plaće i mirovine za dostojan život, u kojoj je nužno reformirati sustav uprave, pravosuđa, zdravstva i obrazovanja", istaknula je Milas Klarić i dodala: "Sve ovo nije moguće bez političkog angažmana. Nažalost, veliki dio građana je potpuno razočaran postojećim političarima i postaje pasivan. U takvom okruženju uspijevaju uglavnom nekompetentni i korumpirani. Zato smatram kako je vrijeme da se aktiviraju kompetentni ljudi u svojim područjima, koji bi podsjetili da politika može i mora biti usmjerena javnom dobru, a time i dobrobiti pojedinca."

"Današnja Hrvatska nije država kakvu želim svojoj niti bilo čijoj djeci. Ona trebaju odrastati u sredini koja cijeni poštenje, znanje, radišnost i kreativnost, u kojoj svi mogu ostvariti svoje potencijale. U stranci Pametno prepoznala sam želju za borbom protiv korupcije, nepotizma, neznanja i indoktrinacije kako bismo postali moderno društvo izgrađeno na načelima slobode i beskompromisnog poštivanja ljudskih prava", kazala je Lana Pavić, TV voditeljica i urednica.

"Pametno s novim snagama nastavlja zaokretati Hrvatsku odgovornom politikom i vrijednim radom", istaknula je ovom prigodom Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i dodala: "To znači reći glasno NE korupciji, klijentelizmu, nepotizmu i svim drugim vrstama političke trgovine i pogodovanja podobnima. Pametno nudi red, puno rada i ljude koji su, poput Ivane i Lane, spremni svoje vrijeme i znanje uložiti u bolje društvo. U državu koja će štititi svoje građane, a ne im uzimati iz džepa, državu u kojoj će biti manji porezi, više pravde, obrazovanje na svjetskoj razini, zdravstvo po mjeri čovjeka. Okupljamo nove snage koje će biti stvarna promjena u društvu, koji vode računa o odgovornosti i otvorenom političkom djelovanju."

Pročitajte više