Pametno želi u ALDE, grupaciju koja njihove vrijednosti promiče na razini cijele Europe

Foto: PR foto

STRANKA Pametno izvijestila je jutros da je na redovnoj godišnjoj skupštini, održanoj u subotu u Zagrebu, prihvatila prijedlog o pristupanju Savezu liberala i demokrata za Europu (ALDE) te prihvatila Plan rada i Financijski plan za iduću godinu

ALDE će o prijedlogu stranke Pametno da pristupe toj grupaciji odlučivati 1. prosinca, dodaje se u priopćenju.

"Pametno je stranka za pametna rješenja okrenuta budućnosti, stranka za promociju rada, znanja i odgovornosti. Poruke i vrijednosti koje mi zastupamo u svom programu, i od kojih ne odstupamo u svakodnevnom radu, jesu civilizacijske vrijednosti liberalne demokracije. Zato se želimo pridružiti ALDE grupaciji koja iste vrijednosti promiče na razini cijele Europe", istaknula je predsjednica stranke  Marijana Puljak.

To su, nastavila je, osobna, politička i građanska prava i slobode, jednakost i ravnopravnost svih građana, apsolutna zaštita prava manjina, ekonomskih, poduzetničkih i tržišnih sloboda, antifažizam te sekularnost države.

Puljak ističe da žele surađivati s grupacijama koje dijele njihova razmišljanja i vrijednosti.

ALDE trenutno broji 60 članica te još na tisuće pojedinačnih članova koji zajedno rade na razvoju i napretku Europe. U Pametno ističu kako je vrijeme da Hrvatska "napusti europsko začelje i zauzme poziciju razvijenog društva zadovoljnih građana".

Puljak je, navodi se u priopćenju, rekla da usvajanjem financijskog plana i plana rada za 2018. nastavljaju "zaokretati Hrvatsku". "Put je dug i težak, ali nema odustajanja", poručila je.

"Naše društvo ima golemi potencijal, a velike stranke i interesne koalicije uporno ga pokušavaju uništiti. Svojim djelovanjem, poput odustajanja od kurikularne reforme i reforme lokalne samouprave, vuku nas prema dnu, ali nas optimizam ne napušta. Gledamo dugoročno i gradimo iz temelja organizaciju koja u svakom trenutku može preuzeti odgovornost za ovu državu", rekla je predsjednica te stranke.

U skladu s programom i načelima stranke, a sve s ciljem stvaranja bolje Hrvatske, Pametno, navodi se u priopćenju, nastavlja predano raditi, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini. U planu je, najavljeno je, širenje organizacije i gradnja unutarnje strukture stranke, konstantan rad na terenu i komunikacija s građanima.

Pročitajte više