Pančić: Iz SDP-a odlazim jer je postao utočište karijerista, uključujući i Milanovića

NAKON što je Ivica Pančić svoj odlazak iz SDP-a tijekom izborne večeri koju je proveo u stožeru Milana Bandića najavio u nekoliko navrata, danas je uputio otvoreno pismo u kojem obrazlaže razloge svog odlaska iz stranke.

U otvorenom pismu Pančić navodi kako iz stranke u kojoj je proveo 15 godina odlazi "zbog dužeg nezadovoljstva načinom vođenja SDP-a i smjera u kojem je stranka pošla". U SDP-u, tvrdi Pančić, više nema moralnih vrijednosti zbog kojih je pristupio stranci, a "zadnjih je godina postala utočište osoba koje su joj pristupile isključivo iz karijerističkih razloga, što se odnosi i na aktualnog predsjednika stranke".

Pančić je na kraju istaknuo kako će ostati vjeran vrijednostima hrvatske socijaldemokracije - istinoljubivosti, toleranciji, pravičnosti i poštenju, te je zahvalio svim članovima i simpatizerima SDP-a na potpori u njegovim političkim nastojanjima.

Pančić, koji se zajedno s Bandićem i ostalim odmetnutim SDP-ovcima sprema osnovati novu stranku, jučer je, podsjetimo, kazao kako će danas objaviti da istupa iz SDP-a jer je nakon smrti Ivice Račana ta stranka postala "okupljalište ljudi koje povezuje težnja za vlašću", a kazao je i kako Bandić sada ima šansu postati premijer.

Pročitajte više