Pandorini dokumenti: Mali ima 24 stana u Bugarskoj. Mali: To je napad na Vučića

Foto: Milos Tesic/Pixsell

SINIŠA MALI, srpski ministar financija, demantirao je navode iz Pandorinih dokumenata da je vlasnik 24 luksuzna stana u bugarskom ljetovalištu Sveti Nikola na Crnom moru te je, s nepogrešivim instinktom poslušnog suradnika, u otkriću mreže istraživačkih novinara prepoznao napad na Aleksandra Vučića.

Treba to razumjeti, poslušnicima srpskog predsjednika poredak u svemiru nešto je drugačiji nego ostatku čovječanstva, njima se naš planet okreće oko velikog svijetlog Vučića, pa nije ni čudo da Mali, bivši beogradski gradonačelnik, u tekstu o svojoj navodnoj prikrivenoj imovini, vidi napad na vođu.

>> Pandorini dokumenti: Vučićev bliski suradnik kupio je 24 apartmana na Crnom moru

"Prava tema je zašto ne mogu doći do računa Aleksandra Vučića" 

Sve je napad na Vučića, osim otvorene pohvale lišene ironije.

Uglavnom, Mali kaže: "Ja bih zamolio one koji se bave tom temom da prestanu lagati. To što rade nema nikakvog smisla. Tako mogu kazati da imam 2400 stanova. Ja imam jedan stan koji sam uredno prijavio i deset godina zaredom idem tamo i ljetujem", izjavio je Mali pa dodao:

"Prava tema je zašto ne mogu doći do računa Aleksandra Vučića. Nije problem da nađu meni 24 stana. Tema je kako će naći račune Aleksandra Vučića, koje naravno nema. Samo vas molim da ne izmišljate." Mali, međutim, nije htio objasniti otkud njegov potpis na dokumentima koji potvrđuju da je vlasnik dviju offshore kompanija s Britanskih Djevičanskih otoka u čijem su vlasništvu sporni stanovi.

Odgovor na konkretno pitanje: "Neću ulaziti u tu temu"

"Neću ulaziti u tu temu. Ako postoji bilo što što nije urađeno po zakonu, izvolite, pošaljite sve podatke nadležnim organima. Niti sam Dragan Đilas s desetinama milijuna eura na offshore računima, niti sam Gojko Đilas s 35 stanova. Ja nemam namjeru raspravljati s vama na tu temu, osim pred nadležnim organima. Nemate vi nikakve dokaze, imate samo par ljudi koji pričaju istu priču par godina unazad. Tema je skrenuti pažnju s Dragana i Gojka Đilasa i kako doći do računa Aleksandra Vučića kojih nema", zapazio je lucidni Mali. 

Ako netko ne zna, Dragan Đilas predsjednik je Stranke slobode i pravde, poznato lice spektakularno neuspješne a pomalo i pregažene srpske opozicije. Gojko mu je brat.

Prema Pandorinim dokumentima, Mali je stanove kupio 2012. i 2013. godine kad je bio ekonomski i financijski savjetnik koga drugog nego Aleksandra Vučića. On, Vučić, u to je doba bio prvi potpredsjednik srpske vlade. Mali je pregovarao s Ujedinjenim Arapskim Emiratima o privatizaciji JAT-a, državne aviokompanije te o realizaciji kapitalnog projekta Beograd na vodi.

Vučić ima apsolutno povjerenje u Malog

Prema objavljenim informacijama, Mali je vrlo brzo počeo prodavati stanove te izašao iz vlasništva offshore tvrtki, odnosno, u kolovozu 2014. godine, nakon što je postao gradonačelnik Beograda, prebacio ih je na odvjetnicu Anu Panajotovu. Ljubiteljima sporta sa slonovskim pamćenjem zanimljiv je podatak da je Mali apartmane kupio od bivšeg košarkaša Srđana Dabića, menadžera povezanog s ruskim Lukoilom.

Mali, kako rekosmo, priznaje vlasništvo nad jednim stanom, a tekstove novinara KRIK-a i mreže OCCRP naziva lažima te napadima na Aleksandra Vučića.

O obostranosti ljubavi svjedoči i Vučićeva izjava: "Imam apsolutno povjerenje u ministra Sinišu Malog."

 

Pročitajte više