Papa se prisjetio WTC-a: Teroristi vjeruju da su radili u Božje ime



"JOŠ JEDNOM treba jasno kazati da nikakve okolnosti ne mogu opravdati teroristički čin", izjavio je papa Benedikt XVI. koji se povodom desete godišnjice prisjetio napada na WTC. Papa je osudio nasilje koje se čini u Božje ime.

U pismu njujorškom nadbiskupu Timothyju Dolanu, ujedno i šefu američke biskupske konferencije, papa je 9/11 opisao kao "brutalan napad na SAD", dodavši da je tragedija još veća zbog toga što teroristi tvrde da su djelovali u Božje ime.

"Svaki ljudski život je dragocjen u Božjim očima i ne smijemo štedjeti truda da diljem svijeta promoviramo iskreno poštenje prema neotuđivim pravima i dostojanstvu pojedinaca i naroda svugdje", poručuje Papa, prenosi Reuters.

Ratzinger, koji je tijekom svog posjeta SAD-u 2008. u New Yorku posjetio Ground Zero pohvalio je Amerikance na njihovoj odlučnosti da nastave dalje s nadom i samopouzdanjem. No, dodao je da i dalje treba pozabaviti uzrocima nasilja.

"Moja je čvrsto uvjerenje da će predanost pravdi i globalna kultura solidarnosti pomoći da iz svijeta nestane tuga koju tako često stvaraju činovi nasilja i da ćemo stvoriti uvjete za mir i prosperitet, za bolju i sigurniju budućnost", kaže poglavar Katoličke crkve.

Pročitajte više