Par iz Švicarske tvrdi da je misteriozni "Šumski dječak" iz Njemačke njihov unuk



NAKON što se početkom rujna u berlinskoj gradskoj vijećnici pojavio tajnoviti mladić star 17 godina, te zatražio pomoć i tvrdio da je posljednjih pet godina živio u šumi s ocem, sada se berlinskim vlastima javio par iz Švicarske koji tvrdi da je "Šumski dječak" njihov unuk, prenosi britanski Daily Mail.

Nakon što je par vidio fotografiju plavokosog i plavookog tinejdžera Raya,  kontaktirao je policiju, te će se provesti DNK analiza.

Socijalne službe i policija otvorile su istragu o Rayevim tvrdnjama prije dva tjedna zbog sumnji u istinitost cijele priče. On je vlastima rekao kako je s ocem nakon majčine smrti otišao u divljinu, te kako su njih dvojica živjeli u šumi u blizini Berlina. Navodno su spavali u šatoru ili kolibama na koje bi naišli u šumi.

Tinejdžer tvrdi kako je oca koji je preminuo pokopao u plitkom grobu i prekrio ga kamenjem,
a zatim je počeo pješačiti prema sjeveru i nakon dva tjedna stigao je u Berlin.Mladić tečno govori engleski jezik, a njemački mu baš i ne ide.

Trenutno je pod skrbi socijalnih službi, a ako DNK analiza potvrdi kako je uistinu unuk švicarskog para, bit će deportiran natrag u Švicarsku.

Pročitajte više