Paravinja od danas prioritet Srbije: Ubio poznatu srpsku novinarku 1994. godine?



"VIŠE javno tužiteljstvo u Beogradu će u najkraćem roku poslati zahtjev istražnim tijelima u Hrvatskoj za saslušanje Dragana Paravinje u vezi sa ubojstvom Dade Vujasinović", izjavila je srpska tužiteljica Zagorka Dolovac dodajući kako je ovo sada jedan od prioriteta tužiteljstva u Srbiji.

Do danas se ne zna tko je ubio novinarku

"Svaki trag koji bi mogao dovesti do rasvjetljavanja ovog ubojstva Tužiteljstvo odmah provjerava", ističe  Dolovac.

Naime, riječ je o novoj informaciji vezanoj za Paravinju koja kaže da je umiješan u organizaciju ubojstva novinarke Dade Vujasinović još 1994. godine. Riječ je o ubojstvu poznate novinarke koje do danas nije  rasvijetljeno.

Srpsko tužiteljstvo reagiralo je na informaciju kako hrvatska policija ima takve informacije.

Dada Vujasinović rođena je 10. veljače 1964. godine u Čapljini, a od kraja osamdesetih surađuje za beogradsku Dugu. U razdoblju od kraja 1992. do 1994. godine pisala je o političkoj sceni Srbije.

Pisala o vezi politike i kriminala

Jedan od najupečatljivijih tekstova iz tog vremena je članak "Kriminalci i policajci u parlamentu", koji je objavljen krajem 1993. godine u magazinu Duga. Tekst je bio bogat dokumentima a na vrlo ironičan način prezentirana je promocija kriminalca Željka Ražnatovića Arkana u narodnog poslanika. Zbog tekstova o vezi politike i kriminala dobivala je prijetnje kao i niz sudskih tužbi.

Dada je pronađena mrtva u obiteljskom stanu 8. travnja 1994. godine. Do danas njena smrt nije razjašnjena.

Službena verzija Miloševićevog režima je da je izvršila samoubojstvo, pucnjem u grudi iz lovačke puške sačmarice.

Odvjetnik za sada nema saznanja

Odvjetnik obitelji Vujasinović Branislav Tapušković rekao je za B92 da za sada nema nikakva saznanja o sudjelovanju Paravinje u slučaj kao i da ga za sada nitko iz srpske ili hrvatske policije nije kontaktirao.

Pročitajte više