Parole "HDZ-nikad više" spustile se na obalu, transparenti u Splitu i Trogiru

NOVI TRANSPARENTI s porukom "HDZ-nikad više" pojavili su se u Splitu i Trogiru. Opet je u akciji bio pokret "Društvena mreža Hrvatske", ali ovaj put nisu uspjeli parole zakačiti na neku građevinu ili nadvožnjak, pa su napravili foto-session na poznatim splitskim i trogirskim lokacijama: od Prokurativa i splitske luke, do trogirske katedrale i luke Kamerlengo.

"Na žalost, pogodili smo pravi trenutak, s obzirom da su od HDZ-a poticani i tolerirani fašistički divljaci u kratkom vremenu uspjeli dva puta osramotiti ovaj nekada civilizirani grad i sve hrvatske građane. U prvom navratu, fašisti na Poljudu kojima je HDZ-ova policija tolerirala fašističko divljanje. U subotu su pak uhitili stotinjak divljaka, ali nemamo povjerenja da će ih i prijaviti za zločin iz mržnje, kao i da će ih tužiteljstvo za isto goniti, iako zakon tako nalaže", stoji u priopćenju DMG-a.

Osvrnuli su se i na stanje u Trogiru. "Ovaj gradić mnogo zarađuje, u prvom redu od turizma, ali to je dalje nedvoljno s obzirom koliko novca HDZ-ov režim isisava iz njega", poručili su DMG-ovci.

Kažu da u Trogiru uopće nema vansezonskih poslova, dok "novac za njihovo otvaranje leži na računima HDZ-ovaca u Švicarskoj  i na Kajmanskim otocima. Kako dolazi ljeto, čini se da se i aktivisti DMG-a sa svojim porukama protiv vladajuće stranke prebacuju na obalu.

Pročitajte više