Partizani ubili proruskog čelnika u okupiranom gradu: "Život izdajnika je kratak"

Foto: Twitter

DMITRI Savlučenko, proruski političar kojeg su ruske snage postavile za šefa uprave za mlade, obitelj i sport u okupiranom gradu Hersonu, jutros je ubijen. Informaciju je potvrdila ruska prorežimska agencija RIA Novosti.

RIA navodi da je Savlučenko ubijen "u terorističkom napadu". 

Ukrajinci su, logično, smrt Savlučenka dočekali sasvim drugačije.

"Naši partizani upisali su još jednu pobjedu", objavio je na Facebooku Serhij Klan, savjetnik šefa vojne administracije regije Herson, pa dodao: "Proruski aktivist i izdajnik je jutros u Hersonu dignut u zrak u svom autu."

"Život izdajnika je kratak ovih dana"

Ukrajinski diplomat i bivši ambasador te zemlje u Austriji, Oleksander Šerba, na Twitteru je objavio fotografiju mrtvog tijela Savlučenka, na kojoj se vidi i uništeni automobil.

"Dmitri Savlučenko, jedan od izdajnika u okupiranom Hersonu, jutros je eliminiran. Život izdajnika je kratak ovih dana u Ukrajini. 'Dočekat će nas cvijećem', je li", napisao je Šerba.

Herson okupiran u prvom tjednu invazije

Herson je smješten sjeverozapadno od anektiranog Krima, a okupiran je u prvom tjednu ruske invazije na Ukrajinu, koja je započela u veljači. Velik dio lokalnog stanovništva je otišao.

Redoviti građanski prosvjedi održavali su se u toj pokrajini u prvim tjednima okupacije, koji su ugušeni.

Otada su objavljena nepotvrđena izvješća o rastućoj partizanskoj aktivnosti usmjerenoj protiv uprave, koju podržava Rusija.

Ukrajinski su mediji 18. lipnja izvijestili da je lokalni upravitelj zatvora, koji se pridružio proruskoj upravi, ranjen u eksploziji bombe. Ukrajinska vojska je 20. lipnja rekla da su dvojica ruskih vojnika ubijena i da je jedan ranjen u pucnjavi u priobalnom ugostiteljskom objektu u gradu Hersonu.

Pročitajte više