Party za ekipu: Vrh splitske policije s Kerumom feštao u kockarnici braće Burić

NAKON cjelovečernje fešte splitske policije u povodu Dana policije, sve je nekako jasnije. I to što nitko nije dirao Keruma tijekom divljanja u svečanoj loži poljudskog stadiona, i to što ništa sporno nije nađeno u ponašanju sina Joška tijekom obračuna sa šefom Torcide Brda...

Kerum je, naime, bio glavna zvijezda pendrek bala održanog u Vili Dalmacija. Ne samo da je osvojio podij, svoje je prijatelje policajce na koncu večeri poveo u kockarnicu braće Burić u svom još uvijek nedovršenom hotelu Marjan. U Burića su tako u sitan sat završili šef splitske policije Ivica Tolušić, načelnik kriminalističke policije Ante Matković te čitav niz najviših rukovodioca PU splitsko-dalmatinske. Pravo mjesto za Dan policije, reklo bi se.

"A vid' glave"

Kako nam se postupanje splitske policije oko posljednjih incidenata članova obitelji Kerum učinilo neprofesionalnim, zanimao nas je Tolušićev komentar oko priča da često svraća u Kerumov restoran Sky u trgovačkom centru Joker. Tri tjedna smo čekali odgovor, a onda nam je kazano da načelnik Tolušić nikada nije bio u restoranu Sky. Eto, ćorak.

Da priče ipak nisu bez podloge, pokazalo se sinoć. Kerum se na pendrek balu osjećao kod kuće. S leđa Tolušića nije prepoznao. A kada ga je vidio, baš se dobro našalio. "A vid' mu glave, kome ovaj može bit načelnik", nije gradonačelnika napustio smisao za autentičan humor.

Nakon što je Kerum ostavio par tisuća eura na glavama pratećeg banda i sve razveselio pričom kako bi bio Elvis Presley da je kao mali živio u gradu, došlo je vrijeme da se razmisli o tome gdje nastaviti slavlje. Kockarnica braće Burić činila se kao idealan izbor. Nije daleko, a radi. Kerum je poveo, a Tolušić i ostali slijedili...

Posebna reputacija

Burići u Splitu imaju posebnu reputaciju. Stariji brat Dražen bivši je boksački reprezentativac, a mlađi brat Tonči sa 18 je godina upao u neprilike zbog pucnjave u diskoteci Up & Down i ranjavanja Sandra Fredotovića Fredija. Suđenje je trajalo puno desetljeće, na kraju je osuđen na uvjetnu kaznu.

Pregled događaja iz ove godine pokazuje da se Tonči često družio s policijom. Početkom godine sukob u kafiću, našli su mu kokain, marihuanu, oružje i municiju.

Potom je otišao na pet mjeseci u zatvor zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. Riječ je o događaju iz 2004. godine. Tonči je pijan policiji bježao preko pola grada dok mu se brat ženio.

Kada je izašao iz zatvora, policija ga je pronašla kako naoružan šeta ispred narodnjačke diskoteke Paganini.

I u recesiji dobro ide

Prije dva ljeta nestao je na mjesec dana iz Splita. Tražili su ga zbog napada na Nikolu Kerana, koji je pred narodnjačkim lokalom Pupa uboden nožem u prsa. Kada se pojavio, Keran ga više nije teretio, Tonči se odšetao nakon ispitivanja kod istražnog suca. 

Unatoč recesijskim vremenima, Burićima dobro ide. Drže osiguranje za najpoznatije splitske klubove, nedavno su iz poslovnog prostora na Zenti iselili HČSP-ovca Marka Skeju, kockarnica radi, a kako vidimo, u nju svraća i policijska krema. I to na svoj dan.

Kerum sinoć partijao, a danas gradi stanove

Kerum danas nije bio od volje da nam komentira sinoćnji party s policajcima. "Gradim stanove", ubacio se u film radišnog gradonačelnika. Jutros je opet pjenio preko radijskih valova. Zbog banaka i "jadne" Slobodne Dalmacije, koja valjda ne piše kako bi on volio čitati.

Načelnika Tolušića nismo uspjeli dobiti. Bio mu isključen mobitel. Vjerojatno sastanak.

Pročitajte više