Pašalić: Mesićeva izjava je sramotna i ponižavajuća za hrvatske građane

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić osudio je ispriku hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića izrečenu u Beogradu, nazvavši je sramotnom i ponižavajućom za sve hrvatske građane, a drži i da je Mesić time osramotio dužnost koju obnaša.

Na današnjoj konferenciji za novinare Pašalić je naglasio da će prava isprika Beograda biti ona kada se "neki srpski čelnik ispriča na Ovčari".

Hrvatski blok će u subotu održati Izvještajni sabor stranke na kome će biti 500 izaslanika izabranih među deset tisuća članova HB-a, a stranka time kreće u predizbornu kampanju za predstojeće parlamentarne izbore, najavio je Pašalić.

Dodao je da je HB na sabor stranke pozvao samo svog koalicijskog partnera HIP, te predstavnike HDZ-a Bosne i Hercegovine.

HB je za parlamentarne izbore završio s postupkom utvrđivanja kandidata, izbornih lista i stožera, zbog čega je koaliciju HB-HIP nemoguće proširivati drugim strankama, pojasnio je Pašalić, "jer je koalicija pripremeljena za izbore".

Ocijenio je da promjena vlasti u Hrvatskoj neće biti moguća bez te koalicije, a da će s HDZ-om, predvođenim Ivom Sanaderom biti moguće surađivati postizborno, u slučaju da se slože u bitnim elementima politike.

Predsjednik HB-a najavio je da će HB organizirati potpisivanje peticije za otkup stanova na područjima od posebne državne skrbi, čime, rekao je Pašalić, HB nastoji potaknuti Vladu da primijeni uredbu koja se odnosi na otkup kuća i stanova na tim područjima.

Pročitajte više