Pavliček: Čini mi se da je Plenković dobro nasamario Domovinski pokret u pregovorima

Foto: N1

"Zadnjih nekoliko tjedana je sve ovo jedna velika farsa u smislu izbacivanja SDSS-a s vlasti. HDZ bi trebao igrati otvorenih karata i reći javno je li SDSS dio vladajuće većine ili nije", rekao je predsjednik Suverenista Marijan Pavliček na N1 televiziji.

"Čini mi se da je Andrej Plenković dobro nasamario Domovinski pokret u ovim pregovorima”, nastavio je i dodao kako "predstavnici SDSS-a de facto nisu u samoj vladi, a de jure itekako jesu dio parlamentarne većina i u financijskom smislu će dobivati sve kao i do sada što se tiče SNV-a i Novosti."

Igor Peternel (DP) kaže da u tom slučaju ništa od koalicije.

Ako ustraje na tome, možemo ići sutra na nove izbore što se nas tiče.

Već mjesecima se priča o sukobu dviju struja unutar Domovinskog pokreta - one Marija Radića i Ivana Penave.

Mislim da je DP prilično puno prepustio HDZ-u u tim upravljačkim strukturama, to se tek sad vidi. Jedno i pol ministarstvo, jedno u osnivanju... To je dosta malo s obzirom na broj zastupnika koji su dobili.

U klubu ste s Josipom Jurčevićem i Dražanom Dizdarom iz Prava i pravde, kakva je suradnja?

Suradnja je više nego dobra, izmjenjivat ćemo se što se tiče bitnih tema. Dogovorili smo odbore, svjetonazori su nam gotovo identični. Kolega Dizdar je iznimno kvalitetna osoba - suverenist, a ne globalist.

Je li Vam žao što je prekinuta suradnja s Vesnom Vučemilović?

Žao mi je s ljudske strane, ali mi nije jasno zašto je nakon 3 godine suradnje odlučila dati potporu HDZ-u. Sve smo saznali naknadno. Prije svega je razočarala svoje birače. Rekla je: "Neću sjediti u oporbi i primati plaću", ne znam što je time dobila... Žao mi je.

Ja joj želim sve najbolje, ali u političkom smislu mislim da je napravila katastrofalan potez.

Kako se pripremate za europske izbore?

Nositelj liste je Božo Petrov, uvjeren sam da će rezultati biti dobri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.