Pavliček: Čini mi se da je Plenković dobro nasamario Domovinski pokret u pregovorima

Foto: N1

"Zadnjih nekoliko tjedana je sve ovo jedna velika farsa u smislu izbacivanja SDSS-a s vlasti. HDZ bi trebao igrati otvorenih karata i reći javno je li SDSS dio vladajuće većine ili nije", rekao je predsjednik Suverenista Marijan Pavliček na N1 televiziji.

"Čini mi se da je Andrej Plenković dobro nasamario Domovinski pokret u ovim pregovorima”, nastavio je i dodao kako "predstavnici SDSS-a de facto nisu u samoj vladi, a de jure itekako jesu dio parlamentarne većina i u financijskom smislu će dobivati sve kao i do sada što se tiče SNV-a i Novosti."

Igor Peternel (DP) kaže da u tom slučaju ništa od koalicije.

Ako ustraje na tome, možemo ići sutra na nove izbore što se nas tiče.

Već mjesecima se priča o sukobu dviju struja unutar Domovinskog pokreta - one Marija Radića i Ivana Penave.

Mislim da je DP prilično puno prepustio HDZ-u u tim upravljačkim strukturama, to se tek sad vidi. Jedno i pol ministarstvo, jedno u osnivanju... To je dosta malo s obzirom na broj zastupnika koji su dobili.

U klubu ste s Josipom Jurčevićem i Dražanom Dizdarom iz Prava i pravde, kakva je suradnja?

Suradnja je više nego dobra, izmjenjivat ćemo se što se tiče bitnih tema. Dogovorili smo odbore, svjetonazori su nam gotovo identični. Kolega Dizdar je iznimno kvalitetna osoba - suverenist, a ne globalist.

Je li Vam žao što je prekinuta suradnja s Vesnom Vučemilović?

Žao mi je s ljudske strane, ali mi nije jasno zašto je nakon 3 godine suradnje odlučila dati potporu HDZ-u. Sve smo saznali naknadno. Prije svega je razočarala svoje birače. Rekla je: "Neću sjediti u oporbi i primati plaću", ne znam što je time dobila... Žao mi je.

Ja joj želim sve najbolje, ali u političkom smislu mislim da je napravila katastrofalan potez.

Kako se pripremate za europske izbore?

Nositelj liste je Božo Petrov, uvjeren sam da će rezultati biti dobri.

Pročitajte više