Pazin: Vatrogasac umro od gušenja?

GASEĆI požar između mjesta Pamića i Svetog Petra u Šumi, smrtno je stradao vatrogasac pazinske Javne vatrogasne postrojbe 37godišnji Delzi Ladavac iz Hekija pokraj Pazina, a pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, izvijestila je danas novinare glasnogovornica istarske Policijske uprave Štefanija Prosenjak-Žumber.

Po njezinim riječima požar je izbio na privatnoj parceli "Parižovo" u vlasništvu 70-godišnje M. P. iz Svetog Petra u Šumi i proširio se te zahvatio okolne parcele. U gašenju požara koji je zaustavljen oko 17 sati sudjelovali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Pazina i Rovinja. Kad je požar zaustavljen, tijelo nesretnog vatrogasca pronađeno je 150 metara od zgarišta, a na njemu nisu pronađeni tragovi nasilja.

Delzi Ladavac je u gašenju požara bio pod punom opremom, a po prvim podatcima, iako ni nakon obdukcije tijela, obavljene danas, nisu poznati točni uzroci smrti, pretpostavlja se da je smrt posljedica trovanja ugljičnim monoksidom.

U požaru su izgorjela četiri hekatara bjelogorice, trave i niska raslinja, a šteta se procjenjuje na oko tri tisuće kuna. Očevid na zgarištu trajao je i u tijeku jutra.

Pročitajte više