Penava: Bartulica se nalazi u teškom trenutku vezano za svog brata

Screenshot: HRT/HTV

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava gostovao je u večerašnjem Dnevniku HTV-a. Zahvalio je Stephenu Nikoli Bartulici jer se ispričao na društvenoj mreži X. Bartulica je sinoć na X-u napisao kako je "svjestan štete" i da mu je "žao što je nastao loš dojam". 

Podsjetimo, Index Istrage objavile su priču o tome kako Bartulica na dva kredita mjesečno troši 3562 eura, dok prema imovinskoj kartici on i njegova supruga imaju mjesečne prihode od oko 3600 eura. Iz toga proizlazi da Bartulica živi od 38 eura mjesečno. 

Bartulica je u nedjelju na europarlamentarnim izborima uspio osvojiti mandat u Bruxellesu. Uspjeh je proslavio tako što se u stožer stranke dovezao, a potom i odvezao u Ferrariju. Index je otkrio da je Ferrarijem upravljao osuđeni kriminalac. 

"Iz ovoga ćemo izaći svi zajedno jači"

"Nakon toliko stresa, tolike potrošnje pred parlamentarne izbore i pred europarlamentarne, jasno da je bilo dosta emocija, da je dosta bilo pritiska, da je bilo i pucanja pod tim pritiskom, ali jasno je kao i dan da nam je ovo svima zajedno naštetilo", rekao je Penava. 

"Svi smo mi ljudi, svi griješimo i definitivno ćemo iz ovoga izaći svi zajedno jači i nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate kakve smo ostvarivali i do sada", dodao je. Potvrdio je da se nije čuo s Bartulicom, ali kaže da su s Bartulicom razgovarali drugi članovi stranke. 

"Uz sve okolnosti, gospodin Bartulica nalazi se u teškom trenutku vezano za svoju obitelj, konkretno brata, i u tom smislu stojimo uz njega i činimo sve da olakšamo tu poziciju. Za nas je ova priča zatvorena i nastavljamo dalje", poručio je Penava.

"Uvijek nas se gura na začelje"

Smatra da se radilo o jednoj "specijalno-ratovskoj operaciji" kako se ne bi pričalo o pobjedama i uspjesima Bartulice i Domovinskog pokreta. "Cijela priča je konstruirana", naveo je. 

"Umjesto da pričamo o uspjehu DP-a, izuzetno dobro ostvarenim preferencijalnim glasovima gospodina Bartulice, imali smo kanonadu sa svih strana, vezano za taj Ferrari i ove ljude, doduše u velikoj mjeri svojom greškom, ali jasno je tko je bio organizator tog scenarija", nastavio je. Požalio se da se DP s ostvarenim rezultatima u anketama uvijek gura na začelje. 

"Apsolutno mi je nevjerojatno da jučer i prekjučer dogovorimo s koalicijskim partnerima nešto što 99.9 posto građana tišti 30 i nešto godina, a to je konačno rušenje četničkih spomenika u Hrvatskoj, i nakon što gospodin Plenković o tome informira javnost, mi održimo konferenciju za medije, o tome nema ni slova u medijima, nego se stalno postavljaju teze koje problematiziraju rad Domovinskog pokreta. Sada ja pitam koji je interes medija da ne guraju ovakvu temu?" zapitao se. 

"Osuda totalitarnih režima je važnija od Pupovca"

Osvrnuo se i na potencijalno imenovanje Milorada Pupovca za šefa Odbora za ljudska prava i prava manjina. Jasno je poručio da je taj prijedlog DP-u neprihvatljiv. 

"Nama SDSS je problem. Mi ćemo kao DP biti protiv, ali zbog zaloga za stvari koje sam komunicirao, napravit ćemo odmak, ako je to cijena da koalicijski partneri daju podršku manjinskom klubu zastupnika i imenovanju Pupovca, što je meni i DP-u neprihvatljivo - neka to naprave. Puno važnije od Pupovca nama su potezi poput osude totalitarnih režima", zaključio je Penava. 

Aferu Bartulica otkrio je Index. Index otkriva i ne zaboravlja. Novosti oko svih korupcijskih afera možete svakodnevno pratiti u Indexovom registru afera na adresi: www.index.hr/afere

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.