Penava o demografiji: Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen

Foto: FaH

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je da ga "u sadašnjoj fazi" ne zanima da bude dio nove izvršne vlasti te da mu je pitanje demografije važnije od poljoprivrede.

"Ostajem u Vukovaru. Ovo je moj treći mandat i ne bi bilo fer prema biračima otići u pola mandata. Da je situacija zahtijevala drugačije, dakako da bi i to bilo na stolu, ali smo ocijenili da za tim nema potrebe, tako da ostajem u Vukovaru", rekao je.

"U izvršnu vlast u ovoj fazi ne idem", potvrdio je.

Dotaknuvši se resora koje bi Domovinski pokret dobio u novoj vladi, poljoprivrede i demografije, kazao je kako je za DP puno značajnije pitanje demografije jer, rekao je, ako nema ljudi, nema potrebe ni za čim.

"Dobili smo priliku promijeniti stvari na bolje"

"Ne brine mene Zagreb, koji je možda i prenapučen, nego krajevi poput vukovarskog, Siska, Prevlake, Gorskog kotara i Međimurja.

Dobili smo priliku promijeniti stvari na bolje, a ako ne uspijemo, trebaju doći neki drugi ljudi koji će znati. Nema tu mjestu pesimizmu", poručio je Penava u izjavi novinarima nakon obilaska infrastrukturnih projekata u Arheološkom parku Vučedol. 

Također je rekao da će se vrlo brzo znati i imena ministara u novoj vladi, ne želeći izaći s imenima DP-ovih budućih ministara.

Pročitajte više