Penava: Banožić je kadar kakvog Plenković treba, spreman je veličati lik velikog vođe

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK Domovinskog pokreta Ivan Penava ocijenio je kako učestale promjene velikog broja ministara u vladi pokazuju da nije problem u kadrovima, nego u onome tko kadrovira.

Komentirajući odlazak Ivana Paladine i Nataše Tramišak, Penava je rekao kako mu "nije jasna logika premijera Plenkovića da brani ministre koje sumnjiče DORH i OLAF", a smjenjuje one koji nemaju afera.

"Nataša Tramišak je osoba koja iza sebe nema niti jednu aferu, što je jako rijetko kada je riječ o Plenkovićevim ministrima, a uz to ima dobre rezultate. Kada DORH i OLAF podižu optužnice protiv ministara, njih Plenković brani, a one koji su neopterećeni aferama, imaju rezultate i ideje, miče sam. Nije mi to jasno", kazao je Penava.

"Smjena Tramišak je svojevrsna poruka Anušiću"

Odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za novinare o ulaganjima u vukovarske dječje vrtiće, Penava je ocijenio kako je smjena Tramišak i svojevrsna poruka osječko-baranjskom županu Ivanu Anušiću.

"Ovo je zapravo posljednji obračun Plenkovića s domoljubnom i nacionalnom strujom u HDZ-u. On je HDZ proteklih godina transformirao u anacionalnu stranku, koja je daleko od demokršćanskih vrijednosti. Radi toga su smijenjeni ljudi poput Brkića, Kovača, Stiera i ostalih", kazao je.

Na primjedbu novinara da je ministar obrane Mario Banožić sada jedini ministar iz Slavonije, Penava je ustvrdio kako je Banožić kadar kakvog Plenković upravo treba, "koji je u svakom trenutku spreman veličati lik i djelo velikog vođe".

Pročitajte više