Penava: Tražili smo mir za naše ministre, nismo ga dobili

Screenshot: N1

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i predstavnici užeg predsjedništva te stranke održali su konferenciju za novinare o političkim aktualnostima.

Penava se prvo osvrnuo na Dan hrvatske vojske i pripadnicima vojske čestitao njihov dan: "Čestitao bih i svakom hrvatskom branitelju, ali i svim građanima", kazao je.

Rekao je da su na predsjedništvu razgovarali o radu klubova sabora te da je klub stranke dobro ušao u novi saziv sabora: "Možemo se pohvaliti i najmlađim zastupnikom od kada je Hrvatskog sabora", istaknuo je.

Penava je kazao da su DP i HDZ u konstantnim razgovorima i pregovorima: "Još je jako puno posla pred nama, resori su podijeljeni", istaknuo je.

Dodao je da do teme državnih tajnika još nisu stigli: "Ta nas tema očekuje vrlo brzo i ulazak u problematiku. Ono što smo tražili za naše ministre, to nismo dobili, a to je mir i da ministri uđu u problematiku resora", kazao je.

"Molim da se pokuša shvatiti da je ovdje riječ o najvišim razinama obnašanja državne vlasti, dozvolite da se mora jako puno koordinirati sa strukom", objasnio je.

Penava je istaknuo da je Domovinski pokret tu da promijeni stvari u Hrvatskoj.

O SDSS-u

"Što se tiče Milorada Pupovca, mi smo tu vrlo jasnog stava kojeg smo komunicirali iz aspekta vlastite vjerodostojnosti. 

Ne može biti govora o sudjelovanju SDSS-a kao političke stranke. Uz ogradu, ne pričamo o pripadnicima nacionalne manjine, nego o stranci SDSS. 

Gdje većina kreira i dogovara, gdje je Domovinski pokret, elemenata SDSS-a ne može biti. Vrlo jasni smo od početka o tome."

Sastav za pregovore s HDZ-om

Komentirao je i pitanje sastava za pregovore s HDZ-om: "DP je službeno komunicirao da od strane predsjedništva pregovarački tim i tijela stranke te da stranka funkcionira na tragu poštivanja tih stvari. I sam izjavim nekad što se može tumačiti ovako ili onako, ali to su izuzeci, možete nas secirati što smo rekli u kontekstu neke priče. Nema spora, zna se tim za pregovaranje, sve je vrlo jasno."

Penava je dodao da će biti više osoba na koalicijskim sastancima.

Pročitajte više