Penava: Tražili smo mir za naše ministre, nismo ga dobili

Screenshot: N1

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i predstavnici užeg predsjedništva te stranke održali su konferenciju za novinare o političkim aktualnostima.

Penava se prvo osvrnuo na Dan hrvatske vojske i pripadnicima vojske čestitao njihov dan: "Čestitao bih i svakom hrvatskom branitelju, ali i svim građanima", kazao je.

Rekao je da su na predsjedništvu razgovarali o radu klubova sabora te da je klub stranke dobro ušao u novi saziv sabora: "Možemo se pohvaliti i najmlađim zastupnikom od kada je Hrvatskog sabora", istaknuo je.

Penava je kazao da su DP i HDZ u konstantnim razgovorima i pregovorima: "Još je jako puno posla pred nama, resori su podijeljeni", istaknuo je.

Dodao je da do teme državnih tajnika još nisu stigli: "Ta nas tema očekuje vrlo brzo i ulazak u problematiku. Ono što smo tražili za naše ministre, to nismo dobili, a to je mir i da ministri uđu u problematiku resora", kazao je.

"Molim da se pokuša shvatiti da je ovdje riječ o najvišim razinama obnašanja državne vlasti, dozvolite da se mora jako puno koordinirati sa strukom", objasnio je.

Penava je istaknuo da je Domovinski pokret tu da promijeni stvari u Hrvatskoj.

O SDSS-u

"Što se tiče Milorada Pupovca, mi smo tu vrlo jasnog stava kojeg smo komunicirali iz aspekta vlastite vjerodostojnosti. 

Ne može biti govora o sudjelovanju SDSS-a kao političke stranke. Uz ogradu, ne pričamo o pripadnicima nacionalne manjine, nego o stranci SDSS. 

Gdje većina kreira i dogovara, gdje je Domovinski pokret, elemenata SDSS-a ne može biti. Vrlo jasni smo od početka o tome."

Sastav za pregovore s HDZ-om

Komentirao je i pitanje sastava za pregovore s HDZ-om: "DP je službeno komunicirao da od strane predsjedništva pregovarački tim i tijela stranke te da stranka funkcionira na tragu poštivanja tih stvari. I sam izjavim nekad što se može tumačiti ovako ili onako, ali to su izuzeci, možete nas secirati što smo rekli u kontekstu neke priče. Nema spora, zna se tim za pregovaranje, sve je vrlo jasno."

Penava je dodao da će biti više osoba na koalicijskim sastancima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.