Penavina imovinska kartica: Žena mu zarađuje 750 eura, a lani kupila hrpu nekretnina

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa dobilo je nove imovinske kartice pojedinih saborskih zastupnika, a svoju karticu su dostavili i šef vlade Andrej Plenković te predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Premijer Plenković je u imovinskoj kartici prijavio povećanu štednju pa ona sada iznosi 250.000 eura, dok je prije bila 170.000 eura. U kartici je napisao da je štednju ostvario nasljedstvom.

Povećanu štednju ima i Plenkovićeva žena

Plenković je prijavio i preko 11.000 eura za suprugu Anu Maslać Plenković, koja je zaposlena u hrvatskom saboru. Ona također tvrdi, kao i premijer, da je povećanu štednju ostvarila nasljedstvom. U imovinskoj kartici je navedeno da je iznos poreza plaćenog na nasljedstvo i darove 461.90 eura. 

Premijer sada ima i više nekretnina, ali radi se o manjem dijelu vrta na Hvaru, čija je površina 25 kvadratnih metara.

Penavina supruga s plaćom od 750 eura lani kupila nekretnine u iznosu od 84.100 eura

Vukovarskom gradonačelniku i šefu Domovinskog pokreta Ivanu Penavi imovinska kartica se povećala. Prema onome što je prijavio u kartici, Penavina žena je prošle godine kupila više nekretnina. Sanja Penava je u Vukovaru i Sotinu kupila vikendicu, oranice i vinograd.

Penava je prijavio da vrijednost toga iznosi 84.100 eura, a prema njegovoj imovinskoj kartici, supruga mu radi od 1. prosinca 2022. u Borovu te prima plaću od 748.52 eura. Penava u kartici navodi da je njegova žena do nekretnina došla kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, što znači od plaće. Sanja Penava nema prijavljenu ušteđevinu.

Vikendica koju je Penava kupila ima okućnicu od 1902 kvadratna metra, a prijavljena vrijednost iznosi tek 3000 eura. Velika oranica u Vukovaru od 2.7 hektara prijavljena je na 20.000 eura, a vinograd u istom gradu od 2241 kvadratnog metra procijenjen je na 2000 eura. Također, u kartici je navedeno i pet oranica u Sotinu od šest hektara.

Grbin naslijedio dio nekretnine u Crnoj Gori, Škoro ima novi BMW

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je u imovinsku karticu prijavio petinu velike kuće u Crnoj Gori koja ima šumu. Kuća se nalazi blizu Herceg Novog. Grbinu u imovinskoj kartici piše kako ju je naslijedio.

Njemu pripada dio kuće s okućnicom od 249 kvadratnih metara, okućnica od 2518 kvadratnih metara i dio manje nekretnine od 40 kvadrata. Također, šef SDP-a sada ima i petinu šume ukupne površine malo manje od 30.000 četvornih metara.

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je u imovinskoj kartici prijavio novi BMW 7. Prijavljeni iznos auta je 85.000 eura, a Škoro je u karticu stavio i da od pjevačkih nastupa godišnje zaradi 100.000 eura.

Cijelu imovinsku karticu Ivana Penave možete pogledati ovdje:

Imovinska kartica Ivana Penave by Index.hr on Scribd

 

 

 

Pročitajte više