Peović odgovorila HDZ-ovcu: Jedino po čemu je on "udro" je Zakon o hrvatskom jeziku

Screenshot: Sabor TV

Katarina Peović, predsjednica Radničke fronte, danas je na X-u prozvala HDZ-ovog saborskog zastupnika Antu Bačića Baću. Peović je komentirala dio Bačićeve izjave iz sabora.

"Apeliram na svoje kolege da slobodno udru na kolegicu Peović koja nas zove izdajnicima", rekao je Bačić.

"Kaže HDZ-ov zastupnik da 'apelira na kolege' da 'udru' po meni. No jedino po čemu je on 'udro' je Zakon o hrvatskom jeziku. Meni ne smetaju dijalekti, ali HDZ ih je zabranio u javnoj upotrebi", objavila je Peović.

Ante Bačić Baćo javnosti je postao poznat kada je u Ratnu školu Ban Josip Jelačić upisan odlukom tadašnjeg ministra obrane Banožića. Budući da Zakon o službi u Oružanim snagama ne predviđa mogućnost da državni dužnosnik poput Bačića bude i polaznik Ratne škole, oko cijelog slučaja izbio je sukob između Milanovića i Banožića. 

O njemu se u jednom trenutku govorilo i da je u igri za ministra obrane. Na kraju je na to mjesto ipak došao Ivan Anušić.

>> Kako se proširila priča da bi najveći HDZ-ov bezveznjak mogao biti novi ministar

Peović se danas svađala i s Jandrokovićem

Katarina Peović se danas u saboru sukobila i s HDZ-ovim predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem.

"Vi ste kvisling, vi ste izdajica hrvatskog naroda", uzvratio je Jandroković Katarini Peović nakon što je ona prozvala HDZ da su pljačka, pretvorbe i privatizacije njegov krimen, a njegove zastupnike optužila da su kvislinzi "zato što su izdali sve ljude, sve radnike u Hrvatskoj".

Trebate izaći na prosvjed za kraj kvislinške vlade HDZ-a, 23. ožujka, pozvala je građane u raspravi uoči izglasavanja tehničkih izmjena Stečajnog zakona.

Prestanite koristiti taj izraz, pozvao ju je Jandroković, poručivši joj da olako govori o ljudima i optužuje ih za nacionalnu izdaju. "Biti kvislingom znači izdati svoju domovinu, kvisling je pojam za najveću izdajicu uopće kad su u pitanju međunarodni odnosi, čovjek je ubijen, zazivate političko nasilje", rekao je zastupnici.

"Opći pojam za izdajicu uspjeli ste dovesti u vezu s nekim nasiljem, no vi ste kvislinzi zato što nam prodajete hrvatstvo grofova", uzvratila mu je Peović i dodala kako nema tog hrvatstva koje je u stanju pomiriti hrvatstvo grofova s onim kmeta. "Mi smo za kmetove, a vi ste za grofove bili od prvog trenutka", ustrajala je, na što joj je Jandroković poručio da prestane koristiti izraz kvisling jer će u suprotnom dobiti natrag isti.

Pročitajte više