Pernar za rusku agenciju izgadio SAD, nahvalio Putina, a NATO usporedio s Hitlerom

Foto: Index, Hina, Getty images

OSIM u Hrvatskoj, Pernar je svojim izjavama posljednjih dana izazvao značajnu pažnju u cijeloj regiji. No, tu zanimanje za Putina nije stalo. Za izjave novopečenog hrvatskog zastupnika zainteresirala se ruska agencija Sputnik koja slovi kao novinarska kuća bliska Vladimiru Putinu.

U naslovu kojeg su bombastično naslovili "NATO predstavlja prijetnju cijelom svijetu kao što je to bila Hitlerova Njemačka", sputnik donosi riječi hrvatskog zastupnika Ivana Pernara.

"Bruxelles je nervozan otkad postoje ljudi koji propituju. Priče EU birokrata o boljem životu u EU, baš kao NATO-ove priče o stabilnosti, su bajka. Ustvari, NATO je osigurao upravo suprotno", za Sputnik je rekao Pernar ponovivši samo što je posljednjih dana govorio u Hrvatskom saboru, a što, izgleda, izaziva interes i puno dalje od Hrvatske.

U nastavku članka Sputnik je Pernara predstavio kao aktivista Živog zida poznatog po prosvjedima 2011. godine. Pernar je za Sputnik rekao kako NATO predstavlja prijetnju za svijet, baš kao što je to bila Hitlerova Njemačka.

Pernar je usput ishvalio Rusiju.

"Da nema Rusije, nitko se ne bi mogao suprotstaviti. SAD bi mogle bombardirati i razoriti bilo koju zemlju koja ne služi njihovim interesima", rekao je Pernar.

Rekao je da za Hrvatsku NATO nije donio ništa dobro, a za izbjegličku krizu je okrivio SAD.

"Amerikanci se prave glupi. Prvo izazovu kaos i onda kažu ljudima da bi to trebali srediti sami. Nemoguće je zamisliti da bi Rusija učinila takvo što", Rusima Rusiju hvali Pernar.

Pernar je izrazio oduševljenje ruskom intervencijom u Siriji.

"Ruska akcija temelji se na međunarodnom pravu. Moskvu je pozvala legitimna sirijska vlada. U isto vrijeme, intervencija SAD-a, kao i sve njihove operacije, nema legalno uporište", rekao je Pernar za Sputnik.

Pročitajte više