Peskov: Vijesti da je Putin bolestan nisu ništa drugo nego laž

Foto: EPA

KREMLJ je priopćio da je ruski predsjednik Vladimir Putin dobrog zdravlja, odbacivši glasine da nije dobro. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se posljednjih mjeseci na Zapadu nagađalo o predsjednikovom zdravlju, ali da su izvješća da je bolestan "ništa drugo nego lažna".

Putin je zakašljao tijekom javnog nastupa u srijedu, kada je novinska agencija Interfax citirala njegovu izjavu da se malo prehladio tijekom posjeta Iranu prethodnog dana. "U Teheranu je jučer bilo jako vruće, plus 38 (Celzijevih stupnjeva), a klima-uređaj je tamo bio vrlo jak. Stoga se ispričavam", rekao je Putin (69).

Međunarodno praćenje njegova zdravstvenog stanja intenziviralo se posljednjih mjeseci. Tako je došlo i do raznih interpretacija njegovih fotografija tijekom susreta sa stranim i ruskim dužnosnicima na kojima sjede na suprotnim krajevima dugih stolova radi mjera opreza zbog covida.

Komentiran je i njegov hod jer se ponekad činilo da hoda ukočeno. Ravnatelj CIA-e William Burns upitan je o tom pitanju tijekom sigurnosnog foruma u Sjedinjenim Državama u srijedu, gdje je rekao da Putin izgleda "više nego zdrav".

Pročitajte više