Pet osoba privedenih zbog ubojstva u bolnici pušteno na slobodu

PET OSOBA koje su u subotu privedene u mjestu Pau tijekom istrage ubojstva bolničarke i njegovateljice u psihijatrijskoj bolnici, pušteno je u nedjelju na slobodu, priopćili su sudski izvori.

U prvim satima istrage, u subotu ujutro, privedene su četiri osobe, nakon telefonskih poziva na temelju kojih je policija zaključila da su te osobe "možda sudjelovale u ubojstvu", rekao je tužitelj Eric Maurel. Peta je osoba privedena u subotu navečer, a riječ je o bivšem pacijentu bolnice koji je otpušten u ponedjeljak.

Oružje kojim je počinjeno ubojstvo još nije pronađeno, a tijela dviju žrtava prebačena su u forenzični institut u Bordeauxu.

Drama je otkrivena u subotu ujutro kad su zaposleni u bolnici stigli na posao i primijetili razbijen prozor s krvavim tragovima. Nakon toga pozvali su policiju, a policajci su "slijedili krvav trag po hodnicima", rekao je jedan policajac. Prvo tijelo pronađeno je bez glave u čekaonici, a glava je ostavljena na televizoru. Tijelo druge žene ležalo je na hodniku u krvi.

Tragovi krvi i DNK poslani su na analizu.

Nakon drame u bolnici u ministarstvu zdravstva održan je krizni sastanak "o nasilju u bolnici i osiguranju bolnica". Na sastanku su bili ministar zdravstva Philippe Douste-Blazy i sindikalni predstavnici bolničkih i hitnih službi te ostalog osoblja zaposlenog u zdravstvu.

Pročitajte više