Pet velikih kvartova u Zagrebu tri tjedna ostaje bez tople vode

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

ZBOG radova na revitalizaciji vrelovodne mreže HEP-Toplinarstvo će krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština privremeno obustaviti isporuku tople vode od 14. lipnja do 3. srpnja, izvijestila je ta tvrtka. Radovi koje provodi HEP-Toplinarstvo dio su kapitalnog projekta u sklopu kojeg se planira revitalizirati jedna trećina, odnosno 68.5 od ukupno 227.3 kilometra zagrebačke vrelovodne mreže, stoji u priopćenju HEP Toplinarstva.

Projekt se provodi s ciljem povećanja energetske efikasnosti sustava i sigurnosti opskrbe toplinskom energijom krajnjih kupaca. Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi trošak projekta je 73.8 milijuna eura, a od tog iznosa 55.9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Sve informacije o projektu i popis obustava isporuke tople vode građani mogu pronaći na web stranici.

Radnici HEP-Toplinarstva će uložiti maksimalne napore da se radovi revitalizacije provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više