KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je muškarac iz Karlovca, imao je 60 godina

Foto: Pixsell

KARLOVČANIN zaražen koronavirusom koji se zadnjih desetak dana nalazio na liječenju u zagrebačkoj klinici “Fran Mihaljević” preminuo je danas prijepodne. On je peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj.

Nacionalni stožer civilne zaštite je potvrdio informaciju da je muškarac preminuo.

> VIDEO Stožer: Preminula peta žrtva u Hrvatskoj, 22 novozaražena, ukupno 657 slučajeva

Lokalnim medijima je ranije informaciju o smrti Karlovčanina potvrdila njegova obitelj.

Imao visok tlak

Nesretni muškarac prije 7 dana prebačen je u Zagreb na liječenje i nalazio se na respiratoru. Mediji pišu kako se radi o 60-godišnjaku.

"Nažalost, jedan bolesnik je preminuo. Imao je povišeni krvi tlak, to je jedna od rizičnijih bolesti za infekciju koronavirusom. Oni koji imaju neke kronične bolesti su u velikom riziku i trebaju se jako paziti", rekla je na presici Stožera šefica Zarazne Alemka Markotić.

Zarazio se, kao i više Karlovčana, na teniskom turniru karlovačkog Rotary kluba

KAportal piše kako se on, kao i više Karlovčana, zarazio na teniskom turniru karlovačkog Rotary kluba te da je nekoliko dana bio u teškom stanju kao i da mu je u održavanju životnih funkcija pomagao respirator. 

Osim preminulog, od novog koronavirusa zarazila se i njegova supruga, potvrdila je ranije karlovačka epidemiologinja Biserka Hranilović.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više