Petaši u Slavoniji pretukli vršnjakinju. Završila u bolnici, škola to nije prijavila

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

U OSNOVNOJ školi Blaž Tadijanović u Slavonskom Brodu prije tjedan dana je pretučena učenica petog razreda, a policija je tek jučer krenula s kriminalističkim istraživanjem, piše Telegram.

Čim je policija saznala za događaj, istraga je pokrenuta. No, slučaj vršnjačkog nasilja nije prijavila škola, već bolnica gdje je djevojčici pružena liječnička pomoć. 

Škola nije reagirala

Jutros je Telegram pokušao dobiti odgovor zašto ravnateljica škole Sanja Spaić, pedagoginja, ali i razrednik tog petog razreda nisu reagirali. Poslali su im upit, ali odgovor nisu dobili.

Tajnik škole rekao je da ne može spojiti ravnateljicu Spaić jer je na sastanku, ali je potvrdio da je primio mail s upitom. Poslije nitko nije odgovarao na telefonske pozive novinara Telegrama. Kasnije je ravnateljica poslala kratki odgovor.

"S obzirom da se radi o maloljetnoj djeci i činjenici da je postupanje u tijeku, nismo u mogućnosti iznositi detalje i tijek postupka. Škola postupa prema pozitivnim zakonskim propisima i o istome su obaviještene sve nadležne institucije", napisala je Spaić koja nije navela koje su to institucije obaviještene jer policija nije bila obaviještena.

Premlatili učenicu romske nacionalnosti

Djevojčica romske nacionalnosti koja je žrtva vršnjačkog nasilja, od događaja prije tjedan dana nije dolazila na nastavu. Nije poznato kakve je ozljede zadobila, no Telegramov izvor blizak školi tvrdi da su učenici doslovno premlatili djevojčicu.

Isti izvor kazao je kako su zadnjih dana muški učenici koji su sudjelovali u nasilju išli na razgovor u upravu škole. Nije poznato tko je s njima razgovarao i je li se slučaj pokušao prikriti.

 

 

Pročitajte više