Petek o požaru u CIOS-u: Sada je dosta!

Screenshot: Index

ZASTUPNIK u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek danas je održao izvanrednu konferenciju za medije na javnoj površini ispred objekta CIOS-a na Jankomiru gdje je jučer opet izbio požar.

"To je četvrti požar u šest godina unutar objekta. Vjerujem da svi misle da je ovoga sada više dosta. Pozivam na državnoj razini da se provedu sve potrebne radnje da se provjeri što se događa. Tražit ću da se napravi revizija poslova Grada Zagreba s CIOS grupom", poručio je Petek.

Pogledajte cijelu izjavu.

Podsjetimo, jučer oko 16 sati je u zagrebačkom odlagalištu otpada CIOS na Jankomiru izbio požar. Požar su počeli gasiti radnici, a u pomoć su došli vatrogasci iz više zagrebačkih postaja te su pozvani i lokalni DVD-ovi. 

Tomislav Resman, pomoćnik zapovjednika za tehniku i taktiku JVP Grada Zagreba, pretpostavio je uzrok požara.

"Pretpostavlja se da se radi o požaru drvenog otpada, a policija će ustanoviti kako je točno do njega došlo", rekao je Resman dodavši kako građani nisu bili u opasnosti. "Došli smo na vrijeme, kad smo došli ovdje bilo je jasno da ništa nije alarmantno i zadovoljan sam razvojem situacije. Sva postrojenja bilježe požare i za očekivati je da će se pojaviti kad-tad, to je tako svugdje u svijetu", zaključio je Resman. 

Pročitajte više