Petnaestogodišnji Britanac dobio 9 godina zatvora zbog silovanja jedanaestogodišnjakinje

PETNAESTOGODIŠNJI Britanac koji je silovao jedanaestogodišnju djevojčicu u zahodu supermarketa osuđen je na devetogodišnju kaznu u zatvoru za maloljetnike, piše Guardian.

Tinejdžer je djevojčicu silovao 2. ožujka u supermarketu Sainsburys u mjestu Leamington Spa. Sudac Marten Coates maloljetniku je dosudio još četiri kazne, svaku od 18 mjeseci, za serije ostalih napada u gradiću Warwickshire.

"Iskoristio si priliku kada se žrtva odvojila od majke. Uhvatio si ju s leđa i, pokrivši joj oči i usta, ugurao ju u zahodsku kabinu. Incident je prekinut kada je treća osoba ušla u zahod, a ti pobjegao." - rekao je sudac mladiću čije ime nije otkriveno zbog njegove malodobnosti.

Viši inspektor Adrian Pearson rekao je da je dječak, kad se prvi put suočio s optužbama, za svoju dob bio neobično miran i da se zajedljivo smješkao.

"Bilo je zaista teško povjerovati da je netko tako nezreo i beznačajan napravio ovakav čin. On je sve isplanirao, čak je ponio sa sobom i kondome." - rekao je Pearson.

Dječak inače dolazi iz stabilne obitelji s kojom nikada nije bilo problema.

Žrtvina majka kaže da joj se kći, do napada inače pričljiva, prijateljski raspoložena i vrlo otvorena djevojčica, od nesretnog događaja potpuno promijenila.

"Sasvim je izgubila samopuzdanje, ima noćne more, nikomu ne vjeruje i nikamo ne želi ići sama. Još uvijek idemo s njom u zahod, a boji se i bilo kakvih manjih prostorija. Proces njenog potpunog oporavka trajat će još dugo." - rekla je majka djevojčice.

Djevojčica je svog napadača identificirala kada se dan nakon napada vozila mjestom s majkom. Majka kaže da bi njegovo ime trebalo biti javno. "Ako je sposoban za tako odraslu stvar, neka ga se i smatra odraslim." - rekla je.

V.Š.

Pročitajte više