Petog dana potrage za Koradom pokop dviju žrtava zagorskog pokolja

CILIKA I GORAN HUDIĆ bit će u popodnevnim satima pokopani na groblju u Velikoj Veterničkoj. Oni su žrtve još uvijek nerazjašnjenog pokolja zbog kojega policija već peti dan traži umirovljenog generala Ivana Koradu. Iako je Ravnatelj policije Marijan Benko jučer bio optimističan i najavio da će tijekom dana Korade biti uhićen, ni jutros nema vijesti o njegovom privođenju.

"Svi koji sudjelujemo u potrazi se tomu nadamo", kazao nam je jutros Krunoslav Borovec, dodajući da Benkova jučerašnja izjava vrijedi i za danas, iako, kaže, nema novih momenata u potrazi.

"Indicije gdje se nalazi postoje, no to ne mora značiti da ćemo ga naći uskoro. Konkretnih informacija trenutačno nemamo", kaže Borovec. Nije htio špekulirati kolike su mogućnosti da je Korade u ovih pet dana uspio pobjeći iz zemlje, no kaže, osim što se surađuje sa slovenskom policijom, o svemu je obaviješten i bosanskohercegovački MUP.

Zaštita vrtićima, školama i Koradinim neprijateljima

Policijske blokade i dalje su raspoređene u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji, s tim da se na predjelu Petrove Gore gdje su se dogodila ubojstva, policija pozornije prati gdje bi se mogao pojaviti naoružani bjegunac.

Policija je najavila da će čuvati škole i vrtiće, s obzirom da se po završetku uskrsnih praznika za vrijeme kojih je Zagorje svjedočilo strašnim zločinima, djeca vraćaju u školske klupe. Zaštita je pružena i osobama koje zbog svađe s Koradom u prošlosti, strahuju za svoje živote. 

Korade još nije osumnjičen

Posljednje dvije od četiri žrtve krvoprolića koje se dogodilo u prošlu srijedu navečer, Cilika Hudić i njezin 15-godišnji unuk Goran danas će biti pokopane. Kako policija još nikoga nije osumnjičila, pa niti Koradu kojega traži još od četvrtka, još uvijek se nagađa o motivu njihovog ubojstva. Prve su informacije govorile da su bili svjedoci ubojstvu susjeda Franje Kosa, koji je jučer pokopan, no kako je general imao podugačku listu ljudi s kojima je u zavadi, nagađa se i da su Hudićevi stradali zbog nekih davnih zavada s njim. Korade im je navodno zaprijetio smrću prije dvadeset godina jer su ga optužili za krađu u njihovoj trgovini.

Hudićevi i Kos smaknuti su vatrenim oružjem istog kalibra, s tim da je Kos imao ubodnu ranu u vratu, što se također povezuje s Koradom, jer je generala susjed Kos prije nekoliko godina u sukobu ranio nožem.

A.B.
Foto: S.G.F.

Pročitajte više