Petogodišnjak iz okolice Rijeke sam izašao iz vrtića i otišao kući

Screenshot: RTL

USRED dana petogodišnjak iz Viškova kod Rijeke je odšetao iz vrtića i po gustom prometu vratio se kući, piše RTL.

Ni jedna teta u vrtiću nije ni primijetila da djeteta nema punih 45 minuta, dok ih nije nazvala šokirana majka kojoj su susjedi javili da se dječak vratio kući.

U vrtiću se iskrao iz skupine, obukao za van i prošao kroz dvoja vrtićka vrata. Dječak je skoro dva kilometra hodao prometnicama gdje svake minute prođe barem pedeset vozila.

Oca dječaka, Josipa Kasera, najviše ljuti vremenski period koji je prošao, a da nitko nije zamijetio da njegovog sina u vrtiću nema. U vrtiću su svjesni da je došlo do propusta. Odgajateljica trenutno nije na radnom mjestu, a kako se neslužbeno doznaje dobila je opomenu pred otkaz.

"Kao prvo izražavam žaljenje zbog događaja koji se desio u našem vrtiću i činjenice su sljedeće, da je dijete izašlo iz vrtića 20. 9. u srijedu i da sam o tome obaviještena od strane roditelja. Utvrđene su sljedeće činjenice. Da je došlo do propusta u nadzoru nad djetetom od strane odgajatelja skupine u kojoj je dijete bilo", izjavila je ravnateljica vrtića Ingrid Lončarević.

Roditelji su međutim, angažirali odvjetnike.  

"U prvoj priči, u prvom stupnju dijete se obuklo, nitko nije reagirao. U drugom stupnju dijete pokušava otvorit ulazna vrata vrtića dva puta, što je vidljivo na video nadzoru, opet nitko ne reagira, u trećem stupnju dijete otvara ulazna vrata od dvorišta, koja trebaju bit, naglašavam, trebaju i moraju bit zaključana, opet nitko ne reagira", rekao je odvjetnik Ibrahim Dizdarević.

I on napominje da je u priči ključno vrijeme u kojem nitko u vrtiću nije primijetio da djeteta nema.
 

Pročitajte više