"Petokraku koju su jučer veličali u Kumrovcu na košuljama su nosili vojnici koji su razarali Vukovar"

"BROJNI sudionici uzdizali su Jugoslaviju zaboravljajući da su tisuće Hrvata dali svoje živote u želji da više ne živimo u okrilju te propale države", stoji u priopćenju Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke koja je osudila jučerašnji skup u Kumrovcu na kojem se obilježavala obljetnica rođenja Josipa Broza Tita.

Predsjednik Udruge branitelja Podravka Mladen Pavković ističe kako su pripadnici JNA ubijali Hrvate u domovinskom ratu, posebno u Vukovaru, a pri tom su nosili na košuljama i kapama upravo onu crvenu zvijezdu petokraku kakva se jučer isticala u Kumrovcu.

Pavković tvrdi kako isti ti koji to neprestano rade "zamjeraju nekim hrvatskim pjevačima kad u svojim pjesmama spomenu rat i hrvatska stradanja, a ne vide da kroz svoje komunističke mitinge šire govor mržnje".

"Ako smo se borili protiv Jugoslavije i crvene petokrake, i pobijedili, onda nitko nema pravo da nam to ponovo i kontinuirano nameće", navodi se u priopćenju kojim UBIUDR zahtjeva od Državnog odvjetništva da se pokrene kazneni postupak protiv onih koji su širili mržnju i koji se komunističkim simbolima žele vratiti u Titovu Jugoslaviju".

J.C.
Foto: Index/AFP

Pročitajte više