Petrinja: Trgovčević napustio zgradu gradske uprave

DOSADAŠNJI petrinjski gradonačelnik Pejo Trgovčević danas je na konferenciji za novinare, koju je sazvao kao predsjednik petrinjske podružnice HSP-a, izjavio da napušta zgradu gradske uprave, ali neće obaviti primopredaju s "nelegalnom i samoizabranom novom vlasti".

Ubrzo je pravaški čelnik otišao iz zgrade, ostavio ključeve gradskog vozila i najavio predaju službenog mobitela.

Takav postupak Trgovčević i tajnik gradske podružnice HSP-a Domagoj Sekulić objasnili su na konferenciji za novinstvo, rekavši da HSP-u nije do gole vlasti i da Trgovčeviću nije stalo do fotelje i materijalne koristi.

"Besmisleno je podupirati agoniju protiv samozvane gospode koju podupire sadašnja državna vlast. To je očito nasilje politike nad demokracijom i voljom birača kao što je bilo do 1999.", rekao je Trgovčević.

Novo gradsko vodstvo, gradonačelnik Miroslav Gregurinčić i njegov zamjenik Krešo Kovačićek, najavilo je ulazak u gradsku zgradu u ponedjeljak, rekavši da se primopredaja mora obaviti.

U Petrinji je do sada koalicijsku vlast obnašao HSP, HDZ, HKDU i HB.

Za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vladu Kiretu prijepodnevni postupak Peje Trgovčevića bio je neočekivan. Rekao je da podupiru postupak pravaša te da će se HDZ naknadno očitovati. Najpravednije rješenje su izvanredni izbori u Petrinji, ističu u HDZ-u.

Pročitajte više