Petrov iznenadio Karamarka i Milanovića: Tražio da potpišu dokument o raspodjeli ministarstava

Foto: FAH

ZORAN MILANOVIĆ i Tomislav Karamarko sinoć su u središnjici MOST-a ostali zatečeni kada im je Božo Petrov predočio sporazum o budućoj suradnji, očekujući kako će ga vođe dvije velike koalicije potpisati, piše Novi list.

> "Dobro večer, premijeru"? Petrov: Ne, očekujem da ćemo sutra sve riješiti

Šefovi triju opcija jučer praktički nisu ni razgovarali o tome tko bi mogao biti mandatar, usprkos tome što je Petrov sazvao sastanak koji je nominalno uključivao definiranje svih čelnih funkcija u Vladi, ali i u Saboru.

Umjesto toga, Karamarka i Milanovića dočekao je dokument kojim se definira podjela ministarstava, kao i pristajanje na nestranačkog mandatara, raspodjela mjesta u Saboru te u javnim kompanijama.

Novi list piše kako ni Karamarko ni Milanović nisu htjeli odmah potpisati dokument, a nisu htjeli potvrditi ni načelan pristanak na dokument bez rasprave unutar stranačkih tijela.

Sve će biti riješeno unutar 24 sata?

Usprkos tome što je Petrov prekjučer navečer najavio da će se na jučerašnjem večernjem sastanku raspravljati i o nestranačkom mandataru, čini se kako je to ipak ostavljeno za kraj, tako da su ostale prioritetne pozicije gurnute u prvi plan.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka Milanović i Karamarko nisu davali izjave. Petrov je pak kazao da su pregovori prošli u redu te da očekuje da će sve biti riješeno u roku od 24 sata.

"Sastanak je bio pozitivan. Sutra nastavljamo razgovore", dodao je.

Danas se u prostorijama MOST-a u Zagrebu u 14,30 sati nastavlja razgovor stručnih timova Mosta, HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste,o reformama koje treba provesti.

> U 14.30 sati MOST nastavlja pregovore s HDZ-om i SDP-om

Danas 19. prosinca 2015. u 14:30h u prostorijama Mosta nastavlja se razgovor stručnih timova Mosta, Koalicija Hrvatska...

Posted by MOST nezavisnih lista on Saturday, 19 December 2015

Pročitajte više