Petrov: Kršćanska baština se treba upisati u temeljni ugovor EU, prikupljamo potpise

Foto: Hina

Predsjednik Mosta i nositelj liste za EU izbore, Božo Petrov najavio je pokretanje građanske inicijative upisivanja kršćanske baštine u vrijednosti EU kroz izmjenu njezinih temeljnih ugovora, istaknuvši da će se tako, među inim, stvoriti pretpostavke za odbacivanje rodne ideologije.

Budući da se u posljednje vrijeme na veliko priča o promjenama temeljnih ugovora EU, Most i partneri smatraju da upravo oni trebaju ponuditi smjer tih promjena, odnosno upisivanje kršćanske baštine u vrijednosti EU i u temeljne ugovore, rekao je Petrov predstavljajući inicijativu u srijedu na konferenciji za novinare.

Pozvao je građane da se odazovu i potpišu inicijativu bilo putem interneta ili na štandovima koji će biti u cijeloj Hrvatskoj. Nada se da će skupiti u Hrvatskoj barem 50.000 potpisa, a bio bi iznimno zadovoljan s njih 100.000.

Prikupljanje potpisa u Hrvatskoj prva je faza, a kada ih odnesu u Bruxelles i Strasbourg, aktivirat će suradnju s kolegama iz drugih država članica, u sklopu grupacije europskih konzervativaca i reformista, koji će također prikupljati potpise, najavio je.

Cilj je, kaže, u godinu dana prikupiti milijun potpisa kako bi se mogla pokrenuti "zakonodavna akcija", a uvjeren je da će ih prikupiti "bez problema". "Milijun potpisa na europskoj razini jamstvo je da će Europska komisija biti obvezna sagledati ovu inicijativu i donijeti odluku", rekao je Petrov.

Petrov: Upisivanje kršćanske baštine u temeljne ugovore EU Europi bi vratilo stari sjaj

Smatra da bi upisivanje kršćanske baštine u vrijednosti EU bila "fundamentalna promjena" koja će Europi "vratiti stari sjaj", a dobio bi se i "zajednički vrijednosni okvir, u kojem će ljudi koji dolaze živjeti u Europu imati mogućnost integracije".

Ocijenio je kako je multikulturalizam "gotov" te da "nikad nije ni imao nikakve šanse" jer nije bio realan, a stvorio je gomilu problema s kojima će se Europa suočavati i u idućim godinama. A da bismo se vratili europskoj kulturi, dodao je Petrov,  "onda moramo pronaći izvorište te kulture, a ono je upravo kršćanska baština".

"Inicijativom će se također stvoriti pretpostavke za odbacivanje rodne ideologije koja je stvorila masu problema, koja je duboko prodrla u europsko zakonodavstvo", istaknuo je.

Petrov napominje da u ovom trenutku imamo milijune mladih diljem zapada koji si uništavaju život operacijama i hormonalnim terapijama i sve snažnije tendencije zakonodavaca da roditeljima uskrate pravo "da na bilo kakav način zaustave to ludilo". A sve, kako ističe, u ime nekakve kvazi slobode, tjelesne autonomije.

"Ovo je nadstranačko pitanje"

"Uglavljivanje kršćanske baštine kao temelja EU prvi je i najvažniji korak u zaustavljanju ovog, doslovno, ideološkog mahnitanja koje uništava milijune života", poručio je Petrov.

A nakon provedbe inicijative, dodao je, imat ćemo polazište i za druge politike - za bolju zaštitu domaćih i stranih radnika od eksploatacije, za promociju obiteljskog života, demografske mjere, plodonosan odnos prema planetu i klimi, a ne u nekom radikalnom smjeru radikalne ideologije koja ljude odvodi u siromaštvo, a društvo u ekofašizam.

"Želimo pokazati kako postoji želja da upravo ova kršćanska baština, moralne vrijednosti, ovo pravo izvorište naše kulture, bude ono u kojem će živjeti EU. Jer nam to jedino jamči da će i iduće generacije imati život onakav kakav smo mi imali", poručio je Petrov.

Pozvao je "apsolutno sve druge političke stranke" da se pridruže inicijativi jer, naglasio je, ovo je nadstranačko pitanje, ovo je pitanje naše budućnosti i pitanje europske budućnosti.

Pročitajte više