Philips objavio čistu dobit od 616 milijuna eura u drugom kvartalu

NA KONFERENCIJI za novinare održanoj u Hotelu Arcotel Allegra, tvrtka Philips objavila je poslovne rezultate za drugi kvartal ove godine. Rezultate poslovanja, objavljene danas rano ujutro na službenoj stranici tvrtke, novinarima je predstavio Darko Balun, Direktor Philipsovog Predstavništva za Hrvatsku.

Philips je zabilježio čistu dobit od 616 milijuna eura (0,48 eura po dionici) prema 42 milijuna eura (0,03 eura po dionici) iz istog razdoblja prošle godine. Prodaja je iznosila 7.280 milijuna eura što predstavlja porast od 11% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Slabiji dolar i njemu srodne valute dovele su do efekta pada od 3% tako da je usporediva prodaja porasla za 14%.

Dobit iz poslovanja iznosila je 356 milijuna eura, dok je u drugom kvartalu 2003. godine zabilježen gubitak u iznosu od 62 milijuna eura. Nekonsolidirana poduzeća pridonijela su čistoj dobiti s ukupno 430 milijuna eura, uključujući i 99 milijuna dobiti od tvrtke InterTrust Technologies Corp. U drugom kvartalu 2003. godine dobit od nekonsolidiranih poduzeća iznosila je ukupno 108 milijuna eura. U ovoj je godini priljev gotovine iznosio 62 milijuna eura, dok je u drugom kvartalu prošle godine iznosilo je ukupno 148 milijuna eura. Zalihe su kao postotak od prodaje iznosile 12,5% u odnosu na 12,8% u drugom kvartalu 2003. godine. Gerard Kleisterlee, predsjednik Uprave i generalni direktor Philipsa, povodom objavljivanja rezultata izjavio je za novinare:

"Philips je na jasno zacrtanom putu prema kontinuiranoj profitabilnosti i rastu. Upravni odbor zadovoljan je snažnim porastom ukupnih prihoda, povećanoj dobiti iz poslovanja te čistoj dobiti koja odražava prednost kontinuirane financijske discipline i njene provedbe. Zahvaljujući našoj inovativnoj tehnologiji, dobro popunjenoj knjizi narudžbi i smanjenim troškovima, uvjereni smo da ćemo u drugoj polovici godine nastaviti trend rasta i dobiti u svim našim odjelima."

Pročitajte više