Pijan bježao od policije u Zagrebu, na šest križanja prošao kroz crveno

Foto:Matija Habljak/PIXSELL

PU ZAGREBAČKA izvijestila je kako je u subotu 23. veljače oko 2:20 zaustavila 34-godišnjaka na raskrižju Ulice kneza Branimira i Mandlove ulice. 

Javljaju kako se radilo o automobilu marke Ford Focus koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak iz Koprivnice.

Imao je 0,82 promila u krvi

Nadzorom prometa, kao i obavljenim alkotestiranjem, utvrdili su da muškarac pod zabranom upravljao automobilom pod utjecajem alkohola. 

Imao je 0,82 promila u krvi. 

Unatoč tome što ga je policija zaustavila, muškarac je nastavio voziti Mandlovom ulicom u smjeru sjevera. Na znakove policijskih službenika nije se zaustavio, nego se nastavio kretati suprotnim smjerom kroz Ulicu Dubrava.

Prošao kroz šest crvenih na semaforima 

Prošao je na više upaljenih crvenih svjetala na semaforu i to na ukupno šest raskrižja.

Na crvenom je prošao na raskrižjima Avenije Dubrave i Grižanske, Avenije Dubrave i Ulice Klin, Zagrebačke i Kneza Branimira, Zagrebačke i Ulice kaktusa, Ulice Ljudevita Posavskog kod trgovačkog centra te kod raskrižja Ljudevita Posavskog sa Slavonskom avenijom i Ulicom Mije Haleuša.

Usto je u bijegu počinio još nekoliko prekršaja, prešavši preko ravne linije na kolniku, vozeći u suprotnom smjeru, a policija dodaje i kako je naglo usporavao. 

"Oko 2.35 sati na Čulinečkoj su ga cesti policijski službenici zaustavili, a budući da je prilikom dovođenja u policijsku postaju pokušao pobjeći, svladan je uz uporabu sredstava prisile. Osumnjičenom je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđen, a nakon toga je smješten u posebne prostorije na otrežnjenje", javljaju iz policije. 

Dobio novčanu kaznu, zabranjeno mu upravljanje vozilom

Nakon prekršajne obrade prepraćen je na Prekršajni sud u Zagrebu. Zbog počinjenih prekršaja sudac ga je kaznio ukupnom novčanom kaznom u iznosu većem od 23.000 kuna.

Osim toga, određena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju od 12 mjeseci.
 

Pročitajte više