Pijan jurio po zaleđenoj cesti kod Šibenika pa udario 73-godišnjaka kojem se bore za život

Foto: Hrvoje Jelavić/ Pixsell

U JUČERAŠNJOJ prometnoj nesreći oko 18: 10 sati u Bilicama kod Šibenika 73-godišnji pješak je zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog kojih je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 50-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola, pri upravljanju osobnim automobilom Mini One, šibenskih registracijskih oznaka, na ravnom dijelu ceste, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju ceste i atmosferskim prilikama, u kočenju prednjim dijelom vozila naletio na 73-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik na mjestu na kojem ne postoji obilježeni pješački prijelaz i koji nije prije stupanja na kolnik vodio računa da ne ometa promet vozila. Od siline udara tijelo pješaka je palo na poklopac motora, a potom na prednje vjetrobransko staklo vozila, nakon čega je pješak pao na kolnik ispred osobnog automobila.

Protiv 50-godišnjeg vozača će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Osim ove prometne nesreće proteklog dana na šibenskom području, zbog vremenskih uvjeta na cestama, zabilježene su još četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, od kojih dvije u Šibeniku i po jedna u Skradinu i Vrpolju, a od 13.05 do 13.25, zbog vremenskih uvjeta, za sav promet je bila zatvorena državna cesta D-33, smjer Dubrava kod Šibenika – Šibenik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.