Pijan sinoć skrivio nesreću u kojoj su umrle sestre, a 2015. htio pregaziti policajca

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Pijani vozač (47) iz Prugova koji je sinoć oko 20 sati u Konjskom kod Klisa kombijem skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije sestre u dobi od 55 i 36 godina je 2015. pokušao pregaziti policajca, piše Dalmacija danas. I tada je bio u alkoholiziranom stanju.

Nakon nesreće je vozač pobjegao. On je Mercedesom udario u vozilo sestara. Izašao je iz vozila, a kada je vidio što je napravio, pobjegao je u kuću i zaključao se. Nije htio otvoriti pa je policija probila ulazna vrata i uhitila ga. Odvezli su ga u bolnicu.

 

U sudaru su sudjelovala tri vozila, dva osobna i jedno kombi-vozilo. Dvojica vozača u još dva automobila su ozlijeđena i nalaze se u bolnici u Splitu.

Policija silom ušla u vozačev stan, bio je pijan

"U odnosu na prometnu nesreću koja se sinoć dogodila na DC56 u mjestu Konjsko, a u kojem su smrtno stradale dvije osobe, na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetništva. Jedan od sudionika prometne nesreće odveden je na pružanje liječničke pomoći i zadobio je tešku tjelesnu ozljedu i zadržan je na daljnjem liječenju.

Policijski službenici su sinoć pronašli muškarca koji se dovodi u vezu s izazivanjem prometne nesreće, a koji je nakon nesreće pješke pobjegao s mjesta događaja. Oko 21:20 sati spomenuti muškarac je pronađen u obiteljskoj kući iz koje je odbijao izaći, nakon čega su policijski službenici na silu otvorili vrata obiteljske kuće.

S obzirom na to da je muškarac odbio postupiti po izdanoj zapovijedi policijskih službenika, nad njim su uporabljena sredstva prisile. Nakon pronalaska, muškarac je alkotestiran i utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola. Odveden je u bolnicu, utvrđeno je da je i on prometnoj nesreći zadobio ozljede i zadržan je na daljnjem liječenju. 

Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim će se provesti istraživanje", kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Prošle godine odslužio kaznu jer je 2015. pijan pokušao pregaziti policajca

Krajem prošle godine je 47-godišnjak iz Prugova odslužio kaznu zatvora od godinu dana jer je pijan pokušao pregaziti policajca, piše Dalmacija danas. 

To se dogodilo 2015., a presuda je donesena pred splitskim Općinskim sudom 2020. Vozač je osuđen zbog kaznenog djela protiv javnog reda, napadom na službenu osobu. Građani su ga prijavili policiji jer je autom krivudao po cesti. Policajac koji je vozaču davao signale da se zaustavi je bio skoro pregažen jer je vozač krenuo na njega.

No tragedija je izbjegnuta reakcijom policajca koji se bacio u grmlje pored ceste. Nakon uhićenja mu je izmjereno 1.8 promila u krvi, piše Dalmacija danas. Prvo je osuđen na godinu dana zatvora uvjetno, s rokom kušnje od četiri godine. Međutim, tužiteljstvo nije bilo zadovoljno takvom sankcijom. Žalili su se, a viši sud je preinačio kaznu.

Vozač je na koncu pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. U zatvoru je bio od kraja 2021. do 27. prosinca 2022, piše Dalmacija danas.

Pročitajte više