Pijana kuma ministrice Žalac poznavala je i mrzila ženu koju je pregazila autom

Foto: Požeška nadbiskupija

MARIJANA Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, prije nekoliko mjeseci je pijana pokupila autom Nataliju Baričević i pobjegla s mjesta nesreće. Prije nego što ju je udarila autom, njenom mužu je slala SMS poruke pune mržnje i ružnih riječi, javlja Telegram.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi raspolaže tim porukama i one bi mogle baciti novo svjetlo na istragu o prometnoj nesreći koja se dogodilo u mjestu Jakšić, u Požeško-slavonskoj županiji 30. prosinca prošle godine

Kuma ministrice Žalac je poruke slala mjesecima prije nego što je skrivila prometnu nesreću.

Uvredljive i mrziteljske poruke

U njima na neciviliziran i vrlo ružan način, uvredljivim rječnikom, u kojem je vidljiva mržnja, govori o Nataliji Baričević, osobi koju će nekoliko mjeseci kasnije pregaziti na pješačkom nogostupu.

Telegram neslužbeno doznaje da će Državno odvjetništvo u Požegi 17. travnja pozvati Marijanu Obradović kako bi pouzdano utvrdilo je li ona autorica spomenutih SMS poruka. 

Još je rano za reći hoće li ODO u Požegi u tim porukama naći tragove mogućeg motiva te prometne nesreće, ali sigurno je da su u posjedu desetak poruka iz kojih se iščitava mržnja Marijane Obradović, kume ministrice Žalac, prema Nataliji Baričević koju će nekoliko mjeseci kasnije pregaziti svojim automobilom.

Kako ju je pokupila?

Nije jasno kako je Obradović, unatoč alkoholiziranosti uspjela s kolnika automobilom prijeći na zelenu površinu i pri tom na nogostupu srušiti Baričević. Nesreća se dogodila na potpuno ravnom i posve preglednom dijelu, a cesta je ondje u odličnom stanju.

Natalija Baričević je u trenutku nesreće na sebi je imala reflektirajuću jaknu i tenisice s fluorescentnim trakama. Kolnik i nogostup su bili dobro osvijetljeni jer se nekoliko metara iza mjesta na kojem se nesreća dogodila i dvadesetak metara ispred, nalaze se stupovi javne rasvjete.

Natalija Baričević gotovo svake večeri prošeće selom, a kuća Marijane Obradović, koja živi u susjednom selu Radnovac, a njena kuća, u koju se te večeri vraćala iz crkve u Jakšiću, vozeći u automobilu svoje dvoje malodobne djece, tek je kilometar od mjesta nesreće. 

Bez pružanja pomoći

Dvije žene međusobno se poznaju. Ministričina kuma se hvalila kako je posredovala u zapošljavanju Natalije Obradović, javlja Telegram.

Svejedno, kuma ministrice Žalac nije pružila pomoć svojoj poznanici, već ju je s potresom mozga ostavila ležati na nogostupu.

Sada, kad je istragu o nesreći preuzeo ODO u Požegi, na svjetlo isplivavaju i propusti koje je učinila policija tijekom očevida. Jedan od njih je svakako i onaj da alkoholiziranu vozačicu, kumu ministrice Žalac, nisu zadržali na triježnjenju. 

Osim toga, sa žrtvom nesreće, Natalijom Baričević, razgovor je obavljen tri mjeseca poslije nesreće. 

Tek tada su je kontaktirali, i to ne iz policije, već iz Općinskog državnog odvjetništva u Požegi i zatražili da im dostavi liječničku dokumentaciju.

Što ako samo pijanstvo nije bilo uzrok nesreće?

Natalija Baričević zaradila je teške tjelesne ozljede koje su naknadno iz Opće županijske bolnice u Požegi prekvalificirali u lake. Zbog toga se policija spremala podnijeti tek prekršajnu prijavu. Ali, što je s bijegom s mjesta nesreće?

Sad nakon saznanja o postojanju mrziteljskih SMS-ova, ostavlja se još jedno pitanje: Što ako sama alkoholiziranost nije bila uzrok nesreće?

Kontaktirali smo Marijanu Obradović, ali nije nam željela ništa komentirati.
 

Pročitajte više