Pijani policajac kod Županje službenim autom izazvao prometnu, poginuo policijski pas

Na fotografiji nije pas iz teksta. Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Pijani policajac sinoć je kod Županje službenim vozilom izazvao prometnu nesreću u kojoj je uginuo policijski pas kojeg je prevozio. Policajac je udaljen iz službe i protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Nesreća se dogodila jučer u 22:30 na državnoj cesti D55. 55-godišnji policajac iz PU vukovarsko-srijemske za vrijeme službe upravljao je specijalnim službenim vozilom za prijevoz službenog psa iz Županje u smjeru graničnog prijelaza Županja.

Udario u kombi, izletio s ceste

Uslijed neprilagođene brzine uvjetima vidljivosti i stanju kolnika, zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni dio kombija bosansko-hercegovačkih registracija kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U kombiju se nalazilo i šest putnika, također državljana Bosne i Hercegovine.

Nakon udara, službeno vozilo je sletjelo u odvodni kanal gdje se prevrnulo na krov. U trenutku nesreće, u službenom vozilu nalazio se službeni pas njemački ovčar.

Izmjereno mu 1.45 promila

Policajcu je nakon nesreće izmjereno 1.45 promila alkohola u krvi. U prometnoj nesreći nitko od putnika nije ozlijeđen, ali je pas podlegao ozljedama.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je izazivao prometnu nesreću, policijski službenik je prekršajno procesuiran, udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka, poručili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte više