Pijani policajac pištoljem prijetio konobarici i kolegama

ZBOG nedoličnog ponašanja i prijetnje oružjem konobarici i njezinu mladiću u jednom kafiću u Osijeku te policajcima u policijskoj postaji, 33-godišnji policajac iz Osijeka priveden je danas u osječki Prekršajni sud, a bit će i privremeno udaljen iz službe dok ne završi disciplinski postupak, izvijestila je danas osječko-baranjska policijska uprava.

Zbog remećenja javnog reda i mira jučer poslijepodne u osječkom kafiću Marko Polo, obaviještena je policija koja je odmah izišla na očevid. Utvrdili su da je u remećenju sudjelovao i 33-godišnji policajac iz Osijeka, koji se neprimjereno ponašao i "dirao konobaricu po tijelu" dok je tražio piće koje nije dobio jer je bio pijan.

U kafiću je bio i 23-godišnji mladić iz Vukovara, koji se zabavlja s konobaricom. On je nasilnog policajca dva puta udario dlanom u glavu, nakon čega je policajac prestao dirati konobaricu. Nakon toga policajac je izašao iz kafića, ali se vratio prijeteći pištoljem konobarici i njezinu mladiću. Nastavio je vrijeđati i u policijskoj postaji, gdje mu je oduzeto oružje.

U Prekršajni sud u Osijeku danas su privedeni i 33-godišnji policajac i 23-godišnji mladić zbog remećenja javnog reda i mira. Policajca se tereti i za prekršaj iz Zakona o oružju.

Kako je izvijestila osječko-baranjska policijska uprava, nakon kriminalističke obrade nad policajcem podnijet će se kaznena prijava ovlaštenome državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo prijetnje i bludne radnje.

Tijekom kriminalističke obrade od 33-godišnjeg policajca privremeno je oduzeto nekoliko komada oružja za koje je imao dozvolu, a bit će pokrenut i upravni postupak. Zbog nedoličnog ponašanja izvan službe, policajac će biti privremeno udaljen s posla dok ne završi disciplinski postupak.

Pročitajte više