Pijani vozač (24) skrivio nesreću u Međimurju, 26-godišnjak se bori za život

Foto: PU međimurska

MLADIĆ star 26 godina teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u Međimurju koju je prouzročio pijani 24-godišnjak. Trenutačno se bori za život u čakovečkoj bolnici. Pijani vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobnog automobila uvjetima na cesti pa je izazvao nesreću u kojoj je dvoje putnika ozlijeđeno. 

Međimurska policija je zaprimila prijavu Županijske bolnice Čakovec iz koje je proizlazi da je u prometnoj nesreći, koja se dogodila u nedjelju, 22. svibnja, 26-godišnji putnik iz osobnog automobila zadobio teške ozljede opasne po život.

U nedjelju nešto poslije sedam sati u Mačkovcu dogodila se spomenuta prometna nesreća. Upravljajući osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1.43 g/kg, kolnikom ulice Balogovec, 24-godišnji mladi vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u zavoju djelomično sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udario u uzdignuti rubni kamen nogostupa.

Ozlijeđeni prebačeni u bolnicu

Potom je u zanošenju u potpunosti sišao izvan kolnika te prednjim bočnim dijelom vozila udario u metalnu dvorišnu ogradu, a nakon toga i u betonski stup susjedne ograde. Uslijed siline udara došlo je do povratka vozila na kolnik i prevrtanja na bočnu stranu. U izvlačenju unesrećenih iz vozila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Mačkovec.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni putnici iz automobila prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod 26-godišnjeg putnika utvrđene teške ozljede opasne po život, dok se za 24-godišnju putnicu očekuje kvalifikacija ozljeda.    

Protiv 24-godišnjeg vozača s područja općine Sveti Martin na Muri bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pročitajte više