Piletić: Za novi Centar za socijalnu skrb u Karlovcu izdvojeno 11.3 milijuna kuna

Foto: Kristina Stedul Fabac /PIXSELL

MINISTAR rada, mirovinskog sustava i obitelji Marin Piletić danas je u Karlovcu obišao radove prenamjene zgrade nekadašnje vojne ambulante u Centar za socijalnu skrb, za što je vlada izdvojila 11.3 milijuna kuna, a što bi trebao biti ostvareno u drugoj polovici 2023.

Radove izvodi tvrtka Matičević iz Velike Gorice po projektu Projektnog biroa Vinski, a nadzor provodi tvrtka Helion Group iz Osijeka. "Vrijednost investicije je 11.3 milijuna kuna, što financira vlada. Odluka da se realizira je donesena na sjednici vlade u Karlovcu 2018.", rekao je ministar Piletić, zahvalivši na inicijativi tadašnjoj ministrici Nadi Murganić.

"Želimo pružiti bolje uvjete rada i pružanja socijalnih usluga"

Podsjetio je da reforma predviđa objedinjavanje 82 centra za socijalnu skrb u jedinstveni Zavod za socijalni rad na razini Hrvatske, dok će kao pravne osobe posebno postojati obiteljski centri. Onaj karlovački će djelovati na mjestu gdje sada djeluje Centar za socijalnu skrb. "Želimo pružiti bolje uvjete rada i pružanja socijalnih usluga", istaknuo je ministar Piletić.

U novoj zgradi  Centar za socijalnu skrb u Karlovcu će djelovati socijalni mentori, a njihova usluga bit će dostupna od početka 2023. Za taj su posao na području koje pokriva karlovački Centar osposobljene četiri osobe. Prije obilaska radova ministar se susreo s karlovačkom županicom Martinom Furdek Hajdin.

Ocijenjeno je da je sustav socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji kvalitetan, a s obzirom na demografsko stanje i demografske trendove, naglašene su potrebe ulaganja u zdravstvene i smještajne kapacitete i usluge za one treće životne dobi. Županica Furdek Hajdin je rekla da najavljeni natječaji u sklopu Mehanizma za otpornost i oporavak, pružaju priliku za ta ulaganja.

Pročitajte više